Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Áldozatsegítő szolgálat indul

Áldozatsegítő szolgálat indul Sopronban, továbbá „Nyitott pályák – grundok” kialakítását szorgalmazza a helyi bűnmegelőzési albizottság.
– Ha valaki bűncselekmény áldozata lett, az igazságügyi hivatal áldozatsegítő szolgálatánál tájékozódhat jogairól. Indokolt esetben azonnali pénzügyi segélyben, erőszakos bűncselekmény áldozataként egyösszegű kárenyhítésben vagy járadékban részesülhet. Sopronban július 13-án reggel 9–16 óráig a Lenck-átjáró első emeleti irodájában tart fogadónapot a megyei igazságügyi hivatal áldozatsegítő szolgálata – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Bertha Árpád, az önkormányzat bűnmegelőzési albizottságának elnöke. Mint mondta, az áldozatsegítő szolgálat ingyenesen hívható telefonszámán (06-80/244-444) kérhetők részletesebb információk.
A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyerekek 10–12 éves koráig megfelelőek a soproni játszóterek, de a közép- és nagykamaszok számára ezek a területek többnyire csak rongálások helyszínei. Éppen ezért vetődött fel az ötlet, hogy az amúgy is nagy mozgásigényű tinédzsereknek vakáció idején az iskolák, intézmények szabad területeinek egy részét kívülről is megközelíthető „grundokká”, közösségi térré alakítsák át. A megvalósításhoz felajánlásokat, támogatásokat vár a bűnmegelőzési albizottság. Elsőként – még ezen a nyáron – a Fenyő téri iskolánál várható ilyen megoldás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.05.

Tovább olvasom