Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Alapítvány segítene az állatokon

Alapítvány létrehozásával próbálnak meg segíteni Mosonmagyaróváron azokon a beteg vagy sérült állatokon, melyek gazdái nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudják fedezni a gyógykezelés költségeit. Az alapítvány egy menhely létrehozásához is támogatást kíván nyújtani.
„ Utolsó esély” néven hoztak létre állatmentő alapítványt Mosonmagyaróváron azon beteg négylábú kedvencek gyógykezelésére, melyek gazdái anyagi helyzete nem teszi lehetővé a beavatkozások finanszírozását.
Dr. Novák Péter, az alapítvány elnöke szerint sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy olyan kutyát vagy macskát visznek be a rendelőbe, melynek a gyógykezelését tulajdonosa nem tudja kifizetni. Ezeknek az állatoknak a szükséges kezelését az orvos természetesen elvégzi, ám a felmerülő költségeket már nem mindig tudják vállalni.
– Eddig ezeknek az állatoknak a gyógykezelését magunk finanszíroztuk, ám ma már olyan gyakoriak az ilyen esetek, hogy nem tudjuk fedezni ezeket a költségeket – mondja dr. Novák Péter. – Ezért gondoltunk arra, hogy az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány létrehozásával próbálunk segíteni. Az alapítvánnyal egyebek mellett az ismeretlen tulajdonosú, kóbor állatok betegsége, balesete esetén azok állatorvosi ellátásának anyagi fedezetét biztosítjuk. Utazási, szállítási támogatást nyújtunk mindazok számára, akiknek állatát speciálisan felszerelt, távolabbi állatklinikán lehet csak gyógykezelni. Fedezzük az idült betegségben szenvedő, folyamatos gyógykezelésre és gyógyszerellátásra szoruló állatok kezelését. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő állatok humánus elaltatásához pénzbeni támogatást adunk. Valóban indokolt esetben eledelt juttatunk azoknak az állatoknak, melyeknek tulajdonosai szociális helyzetükből adódóan nem tudják kedvenceiket megfelelő mennyiségű vagy minőségű táplálékkal ellátni.
– Mindemellett a már működő állatmenhelyekkel együttműködve anyagilag támogatjuk a kóbor állatok befogadását. Hosszú távon pedig saját finanszírozással – a helyi Menedék Állatvédő Alapítvánnyal közösen – egy állatmenhelyet kívánunk létrehozni Mosonmagyaróváron – mondja dr. Novák Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer-

gyanú

Az elmúlt napokban a beledi vasútállomás melletti vasúti rakodón a Kapuvári Rendőrkapitányság… Tovább olvasom