Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Alanis Morissette újra munkában

Már biztos, hogy Alanis Morissette május 2-án lép fel a vadonatúj   Művészetek Palotájában.

Immár véglegessé vált, hogy Alanis Morissette május 2-án a vadonatúj   Művészetek Palotájában mutatkozik be Budapesten magyar rajongói   előtt. A kanadai-magyar rockénekesnő addig is gőzerővel készül új   lemezének megjelenésére. 

A tíz évvel ezelőtt  megjelent és hatalmas sikert aratott Jagged Little Pill című album ezúttal jelentős részben akusztikus felvételeket tartalmaz majd. A lemez az előzetes tervek szerint  június 13-án jelenik meg, napra pontosan akkor, mint az eredeti. A lemez megjelenését követően július végéig tartó turné is lesz, nagyrészt akusztikus programmal, színházakban.

Címe még nincs a következő lemeznek, de nyilván valami utalás valami az eredeti címre. Hiszen miért is tagadná meg? Öt Grammy-díjat hozott neki és jóval több mint harmincmillió fogyott belőle. A világ egyik legkelendőbb korongja, csupán az Egyesült Államokban tizenötmillió fogyott belőle és amerikai források szerint a legkapósabb lemezek örökké változó listáján jelenleg a 14. helyet foglalja el, s az énekesnők lemezei közül a Jagged Little Pill kezdett a legjobban a boltokban.  

A Starbuck kiadó, amely magára vállalta az új változat megjelentetését, először csak saját boltjaiban árusítja majd. Ez sem kevés, hiszen 4500 bolt tartozik a hálózathoz. A rajongó számára persze az lesz az igazi, amikor július végétől bármelyik boltban hozzájuthatnak a már 31 évében járó, de még mindig tinédzser benyomást keltő kedvencük korongjához. 

Az új lemezen az eredeti dalok sorrendje teljesen megegyezik majd a tíz évvel ezelőtti album tracklistájával. A dalok hangzása más lesz és eddig ismeretlen dalok is kerülnek majd az új változatra. Alanis Morrissette elmondta, hogy a korábbi sikereinek túlnyomó részét már játszotta akusztikus hangszerelésben. Nyári turnéján elejétől végéig elénekeli majd régi-új lemezeinek dalait. Alanis úgy vélekedett, hogy hangja az általa óhajtott irányba változott az elmúlt tíz év alatt. A Jagged Little Pill dalait   másfajta érzelmi megközelítéssel adja elő - mesélte a napokban az   énekesnő. Egyáltalán nem tervezi, hogy ezeket a dalokat levenné    műsoráról - tett hozzá. Visszaemlékezett arra is, hogy az eredeti lemez megjelenésekor, a korongot beharangozó amerikai turnék idején   álomvilágban élt és folyton csak azt várta: mikor ébred fel ebből a   csodálatos álomból.  

Az eredeti dalok közül a Grammy-díjat nyert You Oughta Know és az Ironic mellett még mindig vissza-visszatér a listákra a Hand in My Pocket, a You Learn és a Head Over Feet című dala is. A többit is gyakran kérik rádióműsorokban és az énekesnő koncertjein.  
Még nem lehet tudni, hogy Alanis budapesti koncertjén milyen dalok hangzanak majd el. Valószínű, hogy a korábban listát vezető Under Rug Swept és a legutóbbi, So-Called Chaos albumról is elhangzanak majd számok. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisfaludy Napok

Vissza a programhoz >> Tovább olvasom