Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Aláírták a vállalkozásfejlesztési hitelszerződést

Ünnepélyesen aláírták tegnap a Thurner Mihály Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram első három hitelszerződését. A támogatás lehetőséget ad a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek megvalósításához.
Aláírták a Thurner Mihály-hitelprogram első három szerződését tegnap. Most, első alkalommal az önkormányzat Schöll Gábor ötvös-aranyművesnek, a Meander Sopron Építésziroda Kft.-nek és a Win-Door Kft.-nek biztosít kedvezményes kamattámogatást a devizaalapú hiteléhez. Sopron önkormányzata még márciusban döntött arról, hogy a helyi forráshiányos vállalkozások számára hitelprogramot ír ki, melynek eredményeként ötszázmillió forint összegű kedvezményes hitel válik elérhetővé a soproni kis- és középvállalkozások számára. A támogatás a beruházásokhoz kapcsolódó hitelek vissza nem térítendő kamattámogatásaként valósul meg, melyet az önkormányzat biztosít.
– A támogatás mértéke egységesen öt százalék, és alapesetben a maximum tízmillió forintos, vagy annak megfelelő devizaalapú hitelhez nyújtható – mondta el Hruby József alpolgármester. – A soproni ipari park területén megvalósuló beruházások támogatása esetén a támogatható hitel mértéke húszmillió forint is lehet. A mostani három vállalkozáson túl további öt-tíz érdeklődő kereste fel a városházát, tehát elképzelhető, hogy még idén lesz alkalmunk aláírni újabb szerződéseket. A további pályázatok november 30-ig nyújthatók be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz meleg időben vezetni?

Tovább olvasom