Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtés a „ leszbi ” plakátok ellen

Sopronban pedagógusok és keresztény aktivisták emelték fel szavukat egy, a közterületeken látható fotó ellen. A választásra buzdító plakát meztelen felsőtesttel összeboruló lányokat ábrázol és a tiltakozók véleménye szerint leszbikus sugallatú.
Ezért nemrég aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy így hívják fel a városvezetés figyelmét „ a közerkölcsre nézve káros plakátok bevonására. ”
– A közterekre kirakott nagy méretű felvételeket ízléstelennek, személyiségrombolónak találjuk, amelyek sértik a nők méltóságát, egyszersmind kigúnyolják a felelősségteljes választást – mondják felháborodottan az aláírást kezdeményezők, akik eddig több mint ötszáz támogatóra találtak. – Tiltakozunk az ilyen jellegű választási plakátok kihelyezése ellen, s követeljük azok mielőbbi bevonását. Elfogadjuk, léteznek úgynevezett „ mások ” ; de annak tudatában, hogy Nyugaton is csak alig pár országban engedélyezik az egyneműek házasságát, nagyon szerencsétlennek találjuk azt, hogy leszbikusnak ábrázolt hölgyek buzdítsanak bennünket választásra.
Az egyik nyugdíjas pedagógus szerint ez a kétértelmű plakát leginkább a gyermekekre és az ifjúságra nézve fejti ki káros hatását, ezért az aláírt íveket – a polgármesternek címezve – már le is adták a hivatalban.
– Nem ez az első plakát, amelyet ízléstelennek találok, s nem is csodálom, hogy az sérti az emberek érzelmeit, jóérzését – nyilatkozta dr. Gimesi Szabolcs soproni polgármester. – Hogy mit is lehet tenni ebben az ügyben, azt hétfőn az igazgatási iroda vezetőjével fogom megtárgyalni. A plakátbevonást megelőzően ugyanis meg kell vizsgálni, hogy a közterületre kitett kép tartalma jogszabályba ütközik-e. Csak ezt követően léphetünk e kérdésben előre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igényelhetők az agrárhitelek

A családi gazdálkodók, mezőgazdasági kis- és középüzemek, őstermelők péntektől igényelhetnek… Tovább olvasom