Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Akinél a bumeráng a sláger

A témát többnyire már nem ő találja ki, de a hódmezővásárhelyi bikinivonalra maga is kíváncsi volt. A biciklistákkal éppen fasírtban van, és a bulvár sem a szíve csücske, buzerálni-viccelődni viszont szeret. A Sláger rádió „bumerángjával", Bochkor Gáborral Szegeden beszélgettünk.
Túl vagyok már azon, hogy örömet okozzon, ha írnak rólam – mondja Bochkor Gábor. Fotó: Gyenes Kálmán
– Hogyan készül egy rádióadásra?
– Az aktualitásokra gagmanjeink ugranak rá, mi pedig választunk a témák közül. Van, amikor teljesen spontán robban a bomba. Legtöbbször teljesen elrugaszkodunk a javaslattól, elindul az agyunk. Bevonjuk a közönséget, akiktől sokszor visszakapjuk a labdát. Az SMS-ek lavinaszerűen görgetik tovább az adást.

– Műsorukban kényes témákkal szoktak hallgatókat felébreszteni. Egy hódmezővásárhelyi tanárnőtől például azt kérdezték: borotválja-e intim testrészét. Ezt a stílust mennyire tolerálják az emberek?

– Akiket felhívunk, többnyire már jelentkeztek nálunk, szeretik a műsor hangvételét, tudják, mire számíthatnak. Ez az eset kivétel volt. Ennek a tanárnőnek a diákjai kérték a rendhagyó ébresztést. Tudtuk: ők már feltették neki egyszer ugyanezt a kérdést. Úgy gondoltuk, a tanárnő jó fej lehet, aki lazán kezeli a dolgokat, és megbocsátható bűnnek tart egy ilyen zargatást.

– Volt olyan, amikor túllőttek a célon?

– Természetesen. Amikor az autómentes napon Budapesten lezárták az Andrássy utat, és csak bicikliseket engedtek be, kikarikíroztuk a bringásokat. Volt, aki halálosan megsértődött, kollektív feljelentést tettek ellenünk gyűlöletkeltés vádjával. Nem akartuk bántani őket, de akciójuk – érzésünk szerint – sokkal több embernek okozott bánatot, mint örömöt. Ezért mondtunk mindenfélét rájuk, még ha kicsit erősnek is tűnt. A bulvárlapok nem a műsor egészét, csak részleteit tették címoldalukra. Egyes mondatokat vágtak ki tőlünk: így lettünk gyűlöletkeltők.

– Milyen a kapcsolata a bulvárlapokkal?

– Magyarországon kisiklott ez a műfaj. A bulvárújságírók nem veszik a fáradságot, hogy legalább féligazságokat derítsenek ki, folyosói pletykákat írnak le tényként, hiszen nem ellenőrzi őket senki. Volt olyan nap, hogy egyszerre két bulvárlapban jelentem meg címlapon: az egyiken éppen szakítottam a barátnőmmel, a másikon esküvőnket terveztük. Túl vagyok már azon, hogy örömet okozzon, ha írnak rólam.

– Élő rádióműsor vagy tévéfelvétel? Melyiket szereti jobban?

– Három különböző dolgot csinálok: a Csaó, Darwin! összetett tévéműsor: délelőtt kezdjük, késő estére vesszük fel. A Buzera élvezetes: elindulunk vele, és a végén leállunk. Mégis: az élő rádióadás varázsa az igazi. Szerencsére a Buzerában is egyre inkább úgy tudok viselkedni, ahogy azt a rádióban megszokták tőlem: a picit szemtelenkedő, piszkálódó figura a stílusom.

– Rajongók?

– Kedvesek és aranyosak, de akadnak őrültek is. Az SMS-dream-teamünk tagjai mindig valami becenév alatt küldenek be jópofa reakciókat a műsorba. Az ilyen rajongókért érdemes csinálni ezt az egészet!

Kiss Gábor Gergő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbjutás

A győri Rába Quelle Veritas Foton csapata Szombathelyen játszott Magyar Kupa-mérkőzést a… Tovább olvasom