Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Akiktől a leginkább tart a magyar: 1.romák, 2.Magyar Gárda, 3.adóhatóság

A társadalmi konfliktusok és azok hátterének vizsgálatát célzó kutatás szerint a magyar lakosság a romáktól tart a legjobban, második helyen a Magyar Gárda szerepel, melyet az adóhatóság követ.
Tudományosan alátámasztott tény, hogy a magyar tart az adóhatóságtól - írta pénteki számában a Népszabadság az ELTE Társadalomtudományi Karának reprezentatív kutatására hivatkozva annak apropóján, hogy péntek a határideje a 2010-es évi személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának.

A társadalmi konfliktusok és azok hátterének vizsgálatát célzó kutatás szerint a magyar lakosság a romáktól tart a legjobban, második helyen a Magyar Gárda szerepel, melyet az adóhatóság követ.

Az adóhatósággal kapcsolatos eredményekről Tausz Katalin, az elemzés egyik készítője, az ELTE Szociális Munka és Szociálpolitikai tanszékének vezetője azt nyilatkozta a lapnak: a nem, a kor, az iskolai végzettség, a lakóhely mérete, illetve az egy fogyasztóra eső jövedelem közül leginkább a kor és a jövedelem befolyásolja az adóhatósággal szembeni félelmet. A magasabb jövedelműek és a fiatalok tartanak jobban a hivataltól, de az eltérések nem túl nagyok.

A lap szerint a kutatásból az is kiderült, hogy aki tart az adóhatóságtól, az ugyanezt érzi a többi között a bírósággal, a rendőrséggel, a kormánnyal, vagy éppen az önkormányzattal szemben is. A kutatók szerint ez azt mutatja, hogy az emberek egy részében él egyfajta általános szorongás, amelynek mértéke nem függ attól, hogy mire vetíti azt ki.

Olvasóink írták

111 hozzászólás
 • 111. geza11 2011. május 26. 18:27
  „Füllentés, Lódítás, Hazugság, STATISZTIKA!!!!!”
 • 110. vonLichthofen 2011. május 22. 19:12
  „109 Amorphus,
  NEM téves a megfogalmazás, hanem tudatosan hazug.”
 • 109. Amorphis 2011. május 22. 07:23
  „Szerintem a magyarok nem félnek a Magyar Gárdától, mert nincs miért. Téves a megfogalmazás.”
 • 108. drKotász 2011. május 21. 23:47
  „Cigányisztán, 2011: kiengedik a szombathelyi magyarverő cigányokat

  Épp az imént frissítettük a szombathelyi, természetesen cigányok által elkövetett lincselést tárgyaló anyagunkat a(z ön)cenzúrázás, ill. elvtelen, minden határon túlmenő rajvédelem további bizonyítékaival, példáival (valamint az egészséges, életképes országok - pl. Finnország - ezzel teljesen ellentétes gyakorlatával), máris itt a hír, hogy cigányainkat kiengedik.
  Mint a kedves olvasó láthatja, tényleg ,,rend" lett, tényleg ,,odacsapnak" a bűnözőcigányoknak! Hadd utaljunk megint csak a barcsi srácok példájára: ők csupán felpofoztak (1-2 percen belül gyógyuló ,,sérülés") egy cigányasszonyt, mégis azonnal előzetesbe vágták őket, ahonnan még érettségizni sem engedték ki őket, ezzel teljesen tönkretéve az életüket. (Aztán meg jött a letöltendő.) Ezeket meg? Mivel cigányok, azaz büntethetetlenek, érinthetetlenek, azonnal kiengedik, hadd bűnözzenek, raboljanak, lincseljenek, gyilkoljanak tovább. Pedig sokkal-sokkal komolyabb sérüléseket okoztak, mint a barcsiak... Cigányisztán, törvény előtti "egyenlőség", 2011-ben.

  Az eredeti hír:
  Elengedik a premontreis diákokat bántalmazó triót?

  A nyugat.hu információja alapján az ügyész nem kezdeményezi az előzetes letartóztatását annak a három elfogott fiatalnak, akik tesztfutásról visszatérő gimnazistákat bántalmaztak Szombathelyen.

  A nyugat.hu információi szerint az ügyész nem kezdeményezi a pénteken szombathelyi diákokat megtámadó és súlyosan bántalmazó társaság három elfogott tagjának előzetes letartóztatásba helyezését, így szabadon távozhatnak. A rendőrök a banda negyedik tagját is beazonosították és időközben előállították.

  Pénteken dél környékén a Premontrei Gimnázium egyik osztályának tanulói 12 perces futáson vettek részt testnevelés óra keretében. Erről tartottak vissza az iskolába, amikor egy, nem az iskolához tartozó társaság az APEH (NAV)parkolóban előzmény nélkül inzultálni kezdett három gimnáziumi pólóban sétáló fiút. A szóváltást tettlegesség követte, többek között fejberúgás is, emiatt az egyik tizenéves diákot kórházba kellett szállítani. Társa szintén fej- és lágyrészsérülést szenvedett. A nyomozás során begyűjtött információk alapján a rendőrség őrizetbe vett három személyt. A gyanúsítottak ellen garázdaság és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást. Szabadlábra helyezésük híre megdöbbenést keltett az általunk megkérdezett tanulók között.

  A rendőrség hétfőn ad bővebb információt az esettel kapcsolatban.”
 • 107. Boli 2011. május 21. 20:19
  „Hááát, ís a hírös számurájcsáládok hun márádnák a fősorulásbú??? Ha mán kardos párádí vút megint... Azsoknál a rohadt rasszista fehírekné, meg még 8 cm-es kís sem lehet! Hááát, nem is értem...?”
 • 106. Kránitzné 2011. május 21. 20:15
  „99. Jerry 2011.05.21. 10:26
  Ön honnan tudja azokat a dolgokat amit leírt?A Gárdával kapcsolatban kevés igazságot írt.Néhányat ismerek közülük,tudom ŐK saját bukszájukból finanszírozták az utazásokat ruhájukat.Mellesleg az árvizeknél ha nem csak a TV2 ,RTL klubot nézi valaki láthatta a gárdistákat is a rendőrökkel közösen rakták a homokzsákokat.Ennyire nem szabad egyoldalúan kritizálni.”
 • 105. Jánosi 2011. május 21. 20:07
  „Egy közvéleménykutatás eredménye mindig nagyban függ a mintavételezéstől.
  Ha pl. csak annyit mondanak, hogy 1000 fő megkérdezetten alapul, az nem mond sokat.
  De, ha az is oda lenne téve, hogy az ezerből 500 <moderálva> volt, akkor már egészen más a leányzó fekvése. Ugyebár! Ez a nem mindegy!”
 • 104. imre1964 2011. május 21. 13:14
  „Ezt a pofátlan hazugságot .”
 • 103. bojtár 2011. május 21. 12:32
  „102. rommel 2011.05.21. 11:23
  itt mindenki hazudik amíg az emberek az agyukkal nem látnak tisztán addíg csak pusztítják az országot meg a népet.”
 • 102. rommel 2011. május 21. 11:23
  „A NÉPSZABADSÁG MÁR MEGINT HAZUDIK !
  REGGEL , DÉLBEN , ESTE !
  50 ÉV ALATT MÁR MEGSZOKHATTUK !
  TALÁN AZ IDŐJÁRÁS AMI IGAZ BENNE , DE AMIKOR KELETI FRONT VAN , AZ GYANÚS !”
 • 101. Uninterested 2011. május 21. 10:50
  „Ezzel a kutatási eredménnyel vajon miért nem foglalkozik a cikk :
  "A melegek mellett a romák elutasítottsága is igen magas. A megkérdezettek 58 százaléka nem szeretne roma közeli hozzátartozót, és minden második magyar elutasítja annak a lehetőségét is, hogy közeli barátja roma legyen. Szomszédként 10 magyarból 4 nem fogadna el romát, míg minden negyedik megkérdezett munkatársként sem tolerálna egy roma származású kollégát."

  Miért a Gárdától kell bérrettegni?”
 • 100. Uninterested 2011. május 21. 10:43
  „Úgy lett volna korrekt a cikk, ha pontos számokat is közölnek. Így ugyanis nem derül ki, hogy többen félnek a romáktól, mint a Gárdától és az adóhatóságtól együttvéve.
  Jó példa annak, hogy hogyan lehet csúsztatni, és az eredményt a Gárdára negatív színben feltüntetni.
  Ha azt nézzük, hogy a pártoktól is 7%-nyian félnek, akkor a Gárda 11%-a nem is annyira félelemkeltő, viszont az, hogy a romáktól a lakosság 21%-a fél, az már több mint aggasztó!
  Ennyit a korrekt újságírásról....”
 • 99. Jerry 2011. május 21. 10:26
  „kolombela
  ,,Te egyáltalán elgondolkodtál, azon, hogy a cigányoknak miből telik több 10 millás luxus autóra, giccses palotákra, több kilós fuxokra, és még sorolhatnám. Mert ugye azt nem gondolod komolyan, hogy becsületes munka eredménye"Te elgondolkodtál viszont azon,hogy a romák azokból a segélyekből élnek,amit a magyar nép által megválasztott parlamentben ülő fidesz mszp kdnp stb pártok képviselői szavaztak meg a magyar adófizetők pénzéből?Na és azt tudod, hogy a 2/3 még többet akar adni nekik?Azon is gondolkodtál,hogy pl a gárda bohóc egyletnek honnan van pénze egyenruhákra, járőrözésre,táborozásra stb A rendőrség törvényes keretek közt működik,szigorú elszámolás,ellenőrzés mellett. A gárda bohócokat semmilyen keret nem köti. Azt senki nem hiszi el,hogy saját zsebből fizetnek mindent. A tagság jó része munkanélküli, büntetett elő életű, alul iskolázott. Nagyrészt a balhé kedvéért vannak ott,akik pl a katonai szolgálat kötöttségét nem vállalnák, vagy a csak alkalmatlan voltak. Nagy bátorságra vall, hogy csapatosan megjelennek egy világvégén lévő kis faluban lévő roma telepen, de pl egy sem mer elmenni a roma kastélyokhoz, ahol a mercik állnak. Flangálni,meg parlagfüvet irtani azt tudnak,de pl az árvíznél homokzsákot rakni a rendőröket vezényelték, a gárda meg csak zászlót lengetett .Gondolkodni kell, nem csak bedőlni a média általa gárda bohócok körül kerített maszlagnak. Nem a gárdától félek, egy bohóc egylet nem félelmetes,hanem attól az eszmétől,amivel sikerült az itt hozzászóló tisztes magyarokat is megfertőzni,meg attól,hogy az apeh az adófizetők pénzét a 2/3-al újra romákhoz juttatja százezer munkahely teremtésével, amíg az államot kiszolgáló tisztes magyaroktól visszamenőleg elveszi még a nyugdíjat is. Attól a jelenségtől félek,amit a bohóc gárda képvisel. A leirt törvénynek nincs hatalma, erővel bármi megoldható, egy párt hatalom eltörölhet mindent, a törvények fölé helyezheti magát. A magyar gárda ,munkásőrség, nyilasok mi a különbség ?”
 • 98. NONAME 2011. május 21. 09:54
  „PISKÓTA TELJESEN IGAZAD VAN!!!”
 • 97. piskóta 2011. május 21. 09:38
  „ki az a magyar aki fél a magyar gárdától? talán a pintér meg a hasonszőrű barátai. de azok nincsenek sokan:))) csak dolgozó magyarokat kellett volna megkérdezni ha már a cikk cime ezt sugalja.”
 • 96. sztefanosz 2011. május 21. 09:12
  „1. Kolombela!
  Nem tudom, hogy a múltkori reakciómra hozzászóltál-e, mivel az újvárosi szemétüggyel kapcsolatos cikk fórumát nem tudom elérni. Én úgy gondolom, hogy egyszerűen félreérthettük egymást. Remélem, hogy ennél nagyobb konfliktus nincs közöttünk. Különben a Morus Tamás-féle párhuzamod tetszett.
  2. Én attól tartok leginkább, hogy a cigányok többen lesznek, mint a magyarok 20 év múlva. Néhány hónapja nem tetszett egyeseknek az a jobbikos kijelentés, hogy a cigányok jobban szaporodnak, mint a magyarok; és hogy ezzel mi a baj. Én megmondom: Újvárosban élek, és tudom, hogy a cigányok jelentős része semmire kellő, a társadalom számára csak nyűg!!! Minek kellenek ilyen emberek??!! Ez gazdaságilag kifizetődő? És miért vagyok dühös rájuk??!! Szívesen válaszolnék a Kisalföldnek egy egyoldalas cikk formájában.
  3. Jó lenne, ha a Szerkesztőség többször foglalkozna helyi problémákkal és folyamatosan járná a megyét, hogy az emberek/társadalom gondjaival és kérdéseivel foglalkozzon, ezáltal egy társadalmi vitát indítson több témában. (És egy témával több napig is lehetne foglalkozni, hogy legyen esélye az ellenvéleményeknek is.)Talán ezzel többre mennénk, mint a semmitmondó vagy a celebekről szóló híreikkel. Mert nem egészséges dolog a problémákról tudomást sem venni. Én örömmel vennék egy új megyei napilapot, amely a közt szolgálja.”
 • 95. mais 2011. május 21. 08:03
  „Gárdától? legfeljebb csak a cigány fél tőle ,de ő is azért ,mert " rossz a lelki ismerete" :))) De amúgy nem bántanak senkit se ...”
 • 94. senkialadár 2011. május 21. 08:02
  „ez megint valami magyar ellenes cikk, persze magyar gárdától fél a magyar ember? én is megkérdezném:miért? kit mivel hogy bántott eddig a gárda? de azért ha úgy nézem szép munka amit ők csináltak,senkit soha nem csuktak le,nem szemétkednek a közúton stb és még is jobban tartanak tőlük mint a rendőrségtől,ezen kéne elgondolkodni.”
 • 93. Ddorf 2011. május 21. 07:47
  „az ilyen kutatói munka íróasztal mögött bársonyszékben történik?
  Miért van az embernek olyan érzése,ezek is olyan /mint anno/ Ludas Matyi féle dolgok. Legyen a népnek rágógumija. Rágja azt a témát,s ne olyan dolgokkal foglalkozzon,amit majd fentröl megoldanak.”
 • 92. gralaci 2011. május 21. 07:24
  „Én például legjobban egy becsapódó aszteroidától tarok, utána következnek a cigányok. Harmadik helyre a szúnyog inváziót tenném.
  Komolyan kérdem, szabad volt a válaszadás, vagy választási lehetőség volt? Azt is jó lenne tudni, melyik válasz hány %-ot kapott!”
111 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a névsor: elkezdődnek a kirúgások a közmédiumoknál

A Népszava szerint már elkészült a közmédiumoknál az a névsor, amely a kirúgásra ítéltek neveit… Tovább olvasom