Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Akik milliomosként is zöldségesek maradtak

Egy brit házaspár több mint 1 millió fontot (mintegy 372 millió 768 ezer forint) nyert a lottón. De ahelyett, hogy a gazdagok életét élnék, még mindig hajnali 3 órakor kelnek és zöldség-gyümölcs boltjukban dolgoznak.
Paul és Sue Watson vehetne magának egy hatalmas házat, vagy egy rakás drága autót, de elkölthetnék a pénzünket pazarabbnál pazarabb partikra is. Ehelyett azonban mindennap hajnali háromkor kelnek, hogy dolgozni menjenek saját zöldség- és gyümölcs üzletükbe. Reggelenként – ellenállva minden kísértésnek – elhagyják 200 ezer fontos, három hálószobás házukat.

Ötvenéves ötösünk

A magyar ötöslottó sosem lesz lejárt lemez! – szól az idén félévszázados szerencsejátékunk szlogenje. Az évforduló alkalmából a tegnapi akcióban résztvevők között 50 millió forint össznyeremény talált gazdára. Amúgy a 38. játékhéten az 5 találatos várható főnyereménye 555 millió forint.

Néhány hónappal ezelőtt olyan hétköznapi dolgokat vásároltak, mint például vákuum porszívó és két használt autó. De Sue Watson 50. születésnapján sem rendeztek elbűvölő partit egy exkluzív étteremben – egyszerűen meghívták magukhoz a barátaikat és a családtagjaikat, hogy együtt legyenek a helyi klubjukban, Darlingtonban.

A házaspár 1,17 millió fontot nyert februárban, de megfogadta: soha nem hagyják, hogy az összeg megváltoztassa az életüket. A vásárlóiknak is megígérték, hogy a boltjuk nyitva marad.

– Egyelőre nincs okunk arra, hogy nyugdíjba menjünk, de bármikor megtehetnénk – mondta Sue. – Mi egy közösség része vagyunk. A mi üzletünk több mint egy egyszerű bolt. Nem akarok nagyképűnek látszani, de a falunkban mindenki tudja, kik vagyunk. Az, hogy nyertünk a lottón, nem változtatott meg bennünket, és az emberek ugyanúgy kezelnek bennünket, ahogyan mindig is tették.

A pár azért néhány luxust megengedett magának. Floridában vakációztak és egy hét végét Londonban töltöttek. A házaspár kifizette annak a háznak a jelzálogát, amelyben 19 éve laknak, és ahonnan nem áll szándékukban elköltözni.

– Amikor rájöttünk, hogy nyertünk, Paul éppen a hálószobában volt – közölte Sue. – A padlóra borult, miközben a kezeibe temette a fejét és zokogott. Alig kapott levegőt. Paul hozzátette: soha nem volt semmijük. Mindenért, amijük valaha is volt, keményen meg kellett dolgozniuk.

Daily Mail, írta: Paul Sims, fordította: Ny. É.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarok nélküli cipő

Új, gyógyhatású, könnyű lábbelit alkottak meg egy kelet-finnországi faluban, amely a mezítláb járást… Tovább olvasom