Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Aki teheti, kikerüli a kamatadót

Folytatás az 1. oldalról.

– Kétmillió forintig természetesen azonnal kifizetjük a pénzt, felette arra kérjük ügyfeleinket, hogy legalább egy nappal előtte jelezzék. Erre azonban csak biztonsági szempontok miatt van szükség – mondta Kisné Kuik Ildikó.
Az OTP Bankban folyamatosan tart a roham – tudtuk meg Szabó László fiókigazgatótól.
– Míg korábban bizonyos ciklikusság volt jellemző az ügyfélforgalomra, ez napjainkban teljesen megváltozott, a hét minden napján sokan vannak. És ez várhatóan így lesz szeptember elsejéig. Jellemzően a korábbi egy-két hónapos lekötéseket három hónaposra vagy egy évesre változtatják. Mások a nyílt végű befektetési alapokat választják, de sokan a hároméves lejáratú jelzáloglevelekbe fektetik tőkéjüket. Nálunk elvben egymillió forint az a határ, amit azonnal kifizetünk, de ez nem jelenti azt, hogy ennél magasabb összeget nem vehetnek fel az ügyfelek. Általában csak több millió forintnál kérjük, hogy előre szóljanak.
– A még előttünk álló napokban összességében a betétállomány és a befektetések növekedését várom – jelentette ki Szabó Zoltán, a Magyar Külkereskedelmi Bank fiókigazgatója. – Az eddigi tapasztalataink szerint ugyanis inkább keresik nálunk a lehetőségeket, mintsem hogy elvinnék pénzüket. A legkedveltebb formák a nyílt és zárt végű befektetések. A hagyományos betéteknél pedig az a jellemző, hogy a rövidebb időtartamú lekötéseket hosszabbra – hat, kilenc, tizenkettő, huszonöt hónapra – váltják át. Az azonnal kifizethető értékhatár nálunk egymillió forint, de ezt igyekszünk rugalmasan kezelni. Arra nem volt példa, hogy ekkora összeget azért vegyenek ki, hogy máshol fektessék be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fontos a Mosoni-Duna rehabilitációja?

Tovább olvasom