Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Aki nemet mondott Bajnai Gordonnak

Nem írta alá a Bajnai Gordon támogatásáról szóló politikai nyilatkozatot Székesfehérvár polgármestere, Warvasovszky Tihamér.

Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója péntek este bejelentette: egy kivételével az összes, azaz 187 szocialista képviselő aláírta a kormányfő-jelölt programtervezetét, aki nem írta alá, jelenleg külföldön tartózkodik.

Warvasovszky Tihamér a Fehérvár Tévének eljuttatta azt a levelet, melyet az MSZP parlamenti frakció-igazgatójának írt. Abban úgy fogalmazott: a részére megküldött anyagot a város felelős polgármestereként nem tudja aláírni - olvasható a Fehérvár Tévé honlapján.


Warvasovszky Tihamér
Warvasovszky Tihamér


Bajnai Gordon korábban feltételként szabta, hogy csak akkor vállalja a miniszterelnöki felkérést, ha előtte a szocialista és a szabad demokrata frakció tagjai is aláírásukkal biztosítják támogatásukról.

Ennek határidőt is szabott: pénteken délután kettő óráig. Warvasovszky Tihamér nem párttag, MSZP támogatott, ám az MSZP frakció tagja.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. s.margit 2009. április 05. 13:27
  „Ez az ember .hogy tud azok az emberek szemébe nézni akiket tönkre tett? Ha a HAJDÚ BT nél így sikkasztott akkor az ország élén mit csinál?”
 • 27. egysoproni_ 2009. április 05. 10:42
  „A véleményem szerint teljesen mindegy, hogy ki lesz a miniszterelnök, jobbos vagy balos, Bajnai vagy Orbán ugyan ezekre a lépésekre kényszerül mindegyik! jelenleg GDP arányosan 2,9 százalékos - hiánycél kényszerzubbonyként feszül majd az új kormányon is, s kénytelen lesz majd a vártnál nagyobb gazdasági visszaesés miatt további, a költségvetés egyensúlyát javító (tehát vagy költséglefaragó, vagy adóemelő) intézkedéseket tenni. Hogy ez a hiánycél a jelen válság körülményei között mennyire drámaian kicsi, jól mutatja, hogy a briteknél egyes elemzők 17 százalékos hiányra számítanak.
  Ebben az országban az IMF szabja meg, hogy mennyit kell lefaragni! Igaz azt nem 100%-ig mondja meg, hogy honnan, de ugyanakkor sem a jobb sem a baloldal a saját jövedelmeikhez nem fognak hozzányúlni ez egyszer tuti biztos. Vagy... ha hozzá is nyúlnak akkor sokkal csekélyebb mértékben mint hozzánk kis emberekéhez.”
 • 26. ggg 2009. április 05. 09:40
  „új válastásokat, jobbikot a kormányba, gárdát a rendőrség helyére...”
 • 25. patriot 2009. április 05. 09:25
  „Úgy látom mai napon a Kisalföldnél szocialista közeli moderátor látja el a feladatot,mert hozzászólni a hírekhez nem lehet!
  ..ez nevetséges!”
 • 24. pancser 2009. április 04. 21:49
  „Kétségtelen, hogy Bajnai nem való miniszterelnöknek a disznóságai miatt. Ez egy nagyon rafinált csirkefogó. Akinek érdekeltsége van offshore cégekben az ne akarjon engem megszorítani, meg senkit se. Az ilyen ne beszéljen fekete gazdaságról mert nincs hitele. Mninden offshore cég az adóelkerülést szolgálja. Nem így van MSZP hívek? Ugye így van. Hát ilyeneket támogattok. Elveszik a 13-ik havi nyugdíjatokat ők meg adómentes helyekre mentik a pénzüket. Szóval Bajnai nem csak libatolvaj, hanem hatalmas adócsaló! Az általa és a hasonszőrű haverjai által kimentett pénz elég lenne a 13-ik havira! A képviselők meg bűnrészesek egy kivételével.”
 • 23. raffy2 2009. április 04. 21:29
  „ez a tóbiás szarik mindenre és mindenkire.röhögött amikor a riporter sorolta ,hogy kinek ,mi fog fájni.undorító patkány!!!!!!!!!”
 • 22. Orfeusz 2009. április 04. 19:32
  „Erről a Mekkmester Bajnairól és a Wallisáról libaügyben egyre több disznóság derül ki. Ciprusi offshore cégek pénzkimentése, felszámolás előtti vagyonkimentés stb. Még szerencse, hogy a mentelmi jog csak a parlamenti képviselőkre vonatkozik, bár olyan dél-amerikai banánköztársaság lenne, ha a miniszterelnököt őrizetbe vennék... Ld. Hunvald és Zuschlag. Na, ilyet még úgysem láttunk.”
 • 21. Gab2000 2009. április 04. 19:23
  „Joel !

  Itt éltem az elmúlt hét évben képzeld el és nekem is elegem van abból ami itt folyik. Van aki 7 évet szenvedett végig van aki az Orbáni 4 évet. Sajnos 2 szakadt az országunk és igazán magyarként viselkedünk nem tudunk megegyezni semmiben, hanem egymás ellen fordulunk állandóan.
  Az a baj az egésszel, hogy nem lenne ez a helyzet, ha anno az ellenzéki kerekasztalnál nem vetették volna el azt a javaslatot, hogy egy képviselő visszahívható legyen. Más lenne a helyzet ha ez benne lenne az alkotmányba. Tudod az országban most két ördög van attól függ, hogy melyik tábornak ki az ördöge GYf és OV.
  Minden kormány követ el hibát ki nagyobbat ki kisebbet, de a jelenlegi helyzetben baromira mindegy , hogy ki lenne kormányon a válság akkor is elért volna minket.
  Jelenleg a parlamentben nem folyik más mint politikai megélhetési zsarolás. Az egyiknek az a lényeg, hogy még 1 évig tömje a zsebét, a másiknak meg az hogy 1 évvel előbb megkezdhesse.
  Jelenleg én nem engedném meg, hogy bármely politikus több helyről vegyen fel fizetést és tisztelet díjat, csak egy helyről és kezdődhetne a spórolás. Volt fideszes politikus nyilatkozta minap, hogy hiába volt fidesz-kdnp közös lista, a parlamentbe már külön frakciót alakítottak, hogy mindkét frakció megkapja a támogatást és a párt finanszírozást.
  Tudod én egy pártnak se adnák egy buznyákot sem éljenek meg a tagsági díjakból.
  A politika nem szól másról, jelen pillanatban ha bekerültél 4 évig gátlástalanul lehet kaszálni és a szavazók le vannak szarva. Ne csak az legyen alkotmányos jogom, hogy beszavazzam, hanem ki is onnan.”
 • 20. Joel 2009. április 04. 19:09
  „Gab2000 !
  Tény hogy a Fidesz sem tud majd az életszínvonal csökkentése nélkül gazdasági fejlődést generálni.
  De ugyanakkor látni kell hogy az mszp miatt vagyunk a gödör alján.Te itt éltél ebben az országben az elmúlt 7 évben ? Szerintem nem, mert ilyen gyurcsányimádó maszopos írást nem ír olyan aki végigszenvedte e hazában a baloldal uralkodását.Vagy te egy provokátor vagy.”
 • 19. Joel 2009. április 04. 19:01
  „Tót Tiborné elvtársnő példát vehetne Fehérvár polgármesteréről !
  Ő nem szavazógép másfél millás havi fixért mint az óvári elvtársnő !
  Szégyen hogy Tót Tiborné megszavazta a libás terveit az új megszorításokra.
  Én nem rá szavaztam, de emlékszem hogy volt iskolai munkatársai becsületes embernek mondták...
  Szigetközbe ne jöjjön...nekünk ő nem a képviselőnk...”
 • 18. PJ 2009. április 04. 18:41
  „Gab a "Ha"-val kezdődő hozzászólásoknak nincs semmi értelme. :)”
 • 17. katalinka 2009. április 04. 18:00
  „Gratulálok bátorságához csak egy baj van egyedül ö nem irta alá! A másik a szóvivö a tv-ben megint "hazudott" azt mondta az 1 képviselö azért nem irta alá mert külföldön van eközben kiderült hogy de hogyis csak SZÉKESFEHÉRVÁRON van igaz Bp-töl már ez is lehet külhon. Akkor hogyvagyunk megint? Ki hazudik kinek? Nép butitók ezek mind.”
 • 16. Gab2000 2009. április 04. 17:53
  „EYg másik fórumon hangzott el !

  Ha Orbán beszéde szivárgott volna ki, így hangzott volna:

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Polgári Körök!
  ..nos, Kedves Barátaim, ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyok kétségekkel. Azért, mert az elmúlt 2 parlamenti választást elkúrtam.

  Nem kicsit, nagyon.
  Európában ilyen ramaty választási kampányokat ember nem csinált, mint amit én csináltam. A két legutóbbi parlamenti választás előtt 1-1 évvel 20%-os előnyünk volt a baloldalhoz képest! De én ezt is elkúrtam! Megcsináltam! Meg lehet magyarázni. Tessék! Nyilvánvalóan végighazudtam az utolsó 16 évet, keresztbe tettem mindenkinek; Budapestnek, az MDF-nek, minden kisebb és nagyobb jobboldali és baloldali pártnak. Szétziláltam a kereszténydemokratákat, a kisgazdákat, az MDNP-t, az MDF-et. Elleneztem az Európai Uniót, mert ha nem én vezetem az országot, akkor ne menjünk sehova! Hazugnak neveztem Antall Józsefet a Parlamentben, majd rá néhány évre Antall József méltó követőjének neveztem magam!

  Ebben a témában jogosan...

  Nem szavaztam meg a 13. havi nyugdíjat, de a nyilvános vitán mégis bátran belemondtam a kamerába, hogy megtettem. 2006-ban kampányoltam a kisebb Parlament mellett, aztán a választás után azt sem szavaztam meg!

  Hazudtam reggel, éjjel és este.
  Voltam liberális, később konzervatív, most populista nemzeti-keresztény kommunista népvezér lettem. Mindent megtettem egyetlen drága barátom (a HATALOM) érdekében. A választásokon ötször annyit ígértem, mint a baloldal. Ez nem került semmibe. Teljesen világos volt, hogy amit ígértem, az nem igaz. Amit 1998-ban mondtam, hamis, amit 2002-ben állítottam, az hamis, amit 2006-ban, szintén az. De megígérhetem, hogy folytatom, már úgy belejöttem...

  Legyen adócsökkentés, ha bele is gebedünk, legyen kolbászból a kerítés, éljek én és az imázsközpont!
  Készüljön film a kolbászfesztiválos munkámról, viszont ne készüljön jegyzőkönyv a kormányülésről, vegyünk 5 milliárdért újabb beengedő rendszert a stadionokba, amit soha nem használunk, építsünk újabb húszezres stadionokat Újpesten, ahova kimennek hatszázan és szétvernek mindent az MTV-t ostromló híveim!
  Mit csináljak, hazudtam reggel, éjjel és este! Mit mondhatunk az embereknek két ilyen elkúrt választás után? Ellenem szavazott ez a kurva ország, nem a baloldalra! Miután 16 éve mindenki szar választási kampányokat csinál, úgy gondoltam következmények nélkül én is megtehetem. És igen (igen, igen), minden hazugságom és a választások elvesztése ellenére szűk családom, valamint szélsőjobbos- és Korlátolt Felelősségű Társaim továbbra is maximális bizalommal vannak irántam. És hiába kritizál a Kósa, ha sokáig jártatja a száját, Debrecent is elveszem tőle!
  Elvégre mégiscsak én vagyok a király. Igaz, elég kis király... De ha megnövök...

  Ha választásokkal, demokratikusan nem tudtam megszerezni a hatalmat, akkor megtesszük erőszakkal, nagygyűlésekkel, ultimátumokkal, zsarolásokkal, székház szétverésekkel.

  Mindegy, hogyan. De enyém lesz a hatalom! Enyém lesz ez a kurva ország.
  MEGCSINÁLOM!
  HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!”
 • 15. rozsomak 2009. április 04. 15:52
  „Brüsszelben írták meg a Bajnai-csomagot

  "Veres János pénzügyminiszter március 10-én írta alá a most Bajnai-csomagként emlegetett megszorító csomagot, különben az ország nem kapta volna meg az IMF-EU hitel soron következő részletét - írja az Inforádió.hu.
  Az április 2-i Magyar Közlönyben megjelent, így már hatályban van a kormányzati intézkedéssorozat. Bajnai Gordon tehát utólag veheti a nevére a csomagot, amely ezek szerint még a Gyurcsány-kormány alkotása. A kormányrendeletet Gyurcsány Ferenc is ellátta kézjegyével. A rendelkezés szerint a dokumentum kihirdetése után 1 nappal, vagyis április 3-ától hatályos.
  Az elmúlt év novemberében aláírt 6,5 milliárd euró uniós hitel harmadik részletét csak akkor kapja meg Magyarország, ha eleget tesz az Egyetértési Megállapodást kiegészítő gazdaságpolitikai kritériumoknak."
  http://hvg.hu/gazdasag/20090404_bajnai_csomag_brusszel_imf_hitel.aspx?s=hl”
 • 14. Gondolkodo 2009. április 04. 13:38
  „szabi igy igaz,de a melos nem mehet el betegnek még ha a bele log is,mert kirugják,a képviselö urak és hölgyek néha napján vannak bent de a fizetést felveszik,ja meg minek kell minden bizotsági tagoknak mellette még plussz pénzt adni ?a vagyon bevallsuk meg nevetséges,hülyének nézik a népet mind egytől egyig”
 • 13. szabi14 2009. április 04. 13:09
  „Érdekes módon mindenki az un. adófizetők pénzéhez nyúl,akkor a politikusok nem fizetnek adót? Pedig a politikusoknak kellene példát mutatni,csak sohasem sikerül nekik:) Az országgyűlés üléstermébe is vezessék be a kártyás beléptetést, ha csak 5perc hiányzik is az egész órához akkor fél óra levonás.Melóhelyen is ez a divat felénk legalábbis.”
 • 12. fortuna54 2009. április 04. 12:42
  „Minden harmadik magyar felakasztását is aláirnák,ha a pártfejesek kérnék.Nem szégyenlik magukat,mindenre
  tapsolnak a parlamentben.Gyurcsány,most bajnai,talán még rákosi is megtapsolni való?”
 • 11. Orfeusz 2009. április 04. 11:42
  „VASÁRNAP 14.00 ÓRAKOR HŐSÖK TERE - BUDAPEST! Onnan el kellene sétálni a Parlamenthez, megvárni a
  hétfőt és szépen kikisérni a "képviselőket és fejeseket" a Kossuth térre, felültetni a metróra és a kettes villamosra, hogy szépen menjenek haza. a szolgálati kocsikat már nem vihetnék el! Utána már csak az
  ügyészségeknek, az APEH-nek, a bíróságoknak, a rendőrségnek, a bv. intézeteknek lehetne az ügy(ek)ben
  dolguk. Mi pedig, úgy 7 millióan alkotmányoznánk és a képviselőinket megválasztanánk. Persze a visszahívhatóság intézményével! Ha nem lennénk elégedettek vagy elnérósodnának közülük, ismét
  visszahívnánk az alkalmatlanokat. Vagy a sok sóhivatal megszüntetése után lenne egy "nemzeti kivezető bizottság", amely irodát tartana fenn a parlamentben és megkapná a "kivezetés" jogát, hiszen a pallosjog ma már nem időszerű, pedig Olaszliszkán, Várpalotán és sok más városban, községben hasznos lenne.”
 • 10. comet 2009. április 04. 11:37
  „"Bajnai Gordon korábban feltételként szabta, hogy csak akkor vállalja a miniszterelnöki felkérést, ha előtte a szocialista és a szabad demokrata frakció tagjai is aláírásukkal biztosítják támogatásukról."
  Mivel arányokat nem kötött ki ezért nem teljesült ez a feltétel, tehát Bajnai saját kritériuma alapján sem lehet miniszterelnök.
  Már csak a gyurcsány kritériumoknak felel meg.”
 • 9. animos 2009. április 04. 11:34
  „A szó jó értelmében, gratulálok !
  Megszorítások nélkül is lehetne javítani a pénzügyi helyzeten.
  Fórumok-"Hatékony költség csökkentés"
  "Egy nemrégen megjelent jelentés szerint a francia nemzeti rendőrség (Gendarmerie Nationale, továbbiakban GN) 2004 óta 50 millió eurót (kb. 15 milliárd forintot) spórolt meg azzal, hogy Windows-ról Ubuntura váltottak. A sikert láttán a franciák úgy döntöttek, hogy 2015-re mind a 90.000 számítógépüket Linux-ra fogják lecserélni "”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar rádióamatőrök beszéltek az űrben Charles Simonyival

Tizenhárom rádióklubnak - köztük soproniaknak is - sikerült kapcsolatot létesítenie pénteken késő délután a Nemzetközi Űrállomáson lévő Charles Simonyival. Tovább olvasom