Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Akcióra készülő terroristákat tartóztattak le Olaszországban

Három muszlim szélsőségest vettek őrizetbe az olasz csendőrök Nápolyban és Bresciában. A nyomozás adatai szerint kiterjedt nemzetközi kapcsolatokat tartottak fenn, s feladatuk nemcsak a terrorhálózat logisztikai hátterének biztosítása volt, hanem operatív akciók előkészítése és végrehajtása is.
A harmincas éveikben járó algériai állampolgárok ellen nemzetközi terrorista szervezkedés a vád, s a hatóságok szerint szalafita csoporthoz tartozó sejt tagjai voltak, akik "bárhol képesek lettek volna lecsapni". A szerdai razziákat megelőzően a szalafita sejt több más tagját már őrizetbe vették az olasz hatóságok.

A nyomozás adatai szerint kiterjedt nemzetközi kapcsolatokat tartottak fenn, s feladatuk nemcsak a terrorhálózat logisztikai hátterének biztosítása volt, hanem operatív akciók előkészítése és végrehajtása is. A muszlim szélsőségesek nem csak az algériai belső szélsőséges erőkkel tartottak kapcsolatot, hiszen például a hamis, Franciaországban gyártott okmányokat Norvégiából kapták.

A muszlim szalafita csoportok még a kilencvenes években alakultak Algériában, majd más országokban is, elsősorban algériakból és tunéziai állampolgárokból, s szoros kapcsolatokat építettek ki Oszama bin Laden kiterjedt terrorista hálózatával, az al-Kaidával. Itáliában eddig főként logisztikai feladatokat láttak el, illetve pénzeket gyűjtöttek, és állítólag közvetlen kapcsolatban álltak a Németországban, Nagy-Britanniában és Algériában működő hasonló sejtekkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kardiológiai rehabilitáció

Segítségével a szívbetegek ismét elfoglalhatják helyüket a családban és a társadalomban. Tovább olvasom