Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Akció az erdők nyugalmáért

Akciókat tartanak a pannonhalmi rendőrőrs járőrei az erdőben a turisták biztonságát veszélyeztető és a vadakat zavaró, krosszmotorral és terepjáróval száguldozók visszaszorítása érdekében. A közelmúltban tartott első akcióban öt szabálysértővel szemben indult eljárás.
Az enyhe időjárást, a kora tavaszt kihasználva megjelentek a sokorói dombságon, a Bakony kirándulóhelyein és az erdészeti területeken a krosszmotorosok, illetve a terepjárókkal közlekedők.
– Évek óta problémát jelent a motorosok megjelenése. Nemcsak az erdők nyugalmát zavarják, a Bakonyban a Cuha völgyében, Vinye területén több száz turista kirándul egy hétvégén, az ő biztonságukat nagyban veszélyeztetik a motorosok, s rongálják a természetet. Az erdészet, a vadásztársaságok és a környezetvédelmi hatóság is jelzett felénk problémát – tájékoztatta a Kisalföldet Huszár Levente százados, a győri kapitányság pannonhalmi rendőrőrsének parancsnoka.
Elmondta, hogy a jelenség visszaszorítása érdekében akciókat szerveznek az említett társaságokkal és a zöldhatósággal. Az elsőt a közelmúltban tartották felmérő jelleggel, s öt szabálysértővel szemben intézkedtek.
– Az első alkalom tanulságait levonva döntöttünk úgy, hogy minden hónapban többször ellenőrizzük az erdőket, s az akciónkhoz csatlakoztak a zirci rendőrőrsnél szolgáló kollégák is. Ezzel kibővíthetjük az ellenőrzött területet, amit így át tudunk fogni szinte Veszprémtől Győrújbarátig. A technikát is összpontosítani tudjuk, a megyei főkapitányság által lízingelt terepmotorok mellé a veszprémieket is bevethetjük a közös ellenőrzések során – magyarázta Huszár Levente.
Az őrsparancsnok hangsúlyozta, hogy az erdőben motorozás szabálysértésnek minősül, ráadásul sokan vannak, akik mqszaki vizsga vagy vezetői engedély nélkül közlekednek. A környezet, a turisták és a vadak zavarását fokozza, amikor több motoros összeverődik és utakat szerveznek, túraszerqen járják az erdőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános nyílt nap

Győr. A Tulipános Általános Iskola (Rónay J. u. 4.) ma reggel 8 órától 10 óráig nyílt napot… Tovább olvasom