Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Akció a biztonságért

Csütörtökön kezdődött, és folyamatosan, egész évben tart hol országos, hol regionális, hol megyei szinten a rendőrség közlekedésbiztonsági akciósorozata.
Fotó: Bertleff András Ellenőrzések: Nem rövid kampány, hanem hosszú folyamat eredményeként várható a közlekedési morál javulása.
A fő cél – hiszen mi is lehetne más – a biztonság javítása, a balesetek megelőzése. Mint lapunknak Kiss Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrzési alosztályvezető-helyettese elmondta: 1990-től tíz éven át kedvezően alakult hazánkban a baleseti helyzet, csökkenő volt a tendencia.
Viszont 2000-ben és 2001-ben ehhez képest romlott, 5,6 százalékkal növekedett a baleseti mutató. Megyénkben az országosnál valamivel kedvezőbb a kép, nálunk 4 százalékos volt a növekedés.
Az egész éven át tartó akciósorozatot tehát ez indokolja. A rendőrök a legkülönbözőbb helyszíneken és időpontokban ellenőrzik különösen a biztonsági öv és a gyermekülés, motorosoknál a bukósisak használatát. Fontos cél a fő baleseti források megszüntetése. Ezek között kiemelt helyen áll a gyorshajtás, az elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás jelzésének elmulasztása, a kanyarodás szabályainak megszegése. Ugyancsak árgus szemekkel figyelik azokat, akik a közlekedési jelzőlámpák vagy a vasúti átjárók tilos jelzésénél hajtanak át, súlyos veszélybe sodorva ezzel nemcsak magukat, hanem közlekedő embertársaikat is. Az akció nem jelent „ különleges bánásmódot " : a szabálysértés nagysága dönti el (a törvény betűi szerint), hogy a renitenskedő pontértékű büntetést kap vagy helyszínbírságot, esetleg feljelentés lesz a következmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Fényírók ” programjai

A fényírók fesztiváljának holnapi programjában az esti filmvetítést követően a szombathelyi Pathália… Tovább olvasom