Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Akár 40 ezer vállakozás pályázhat az uniós pénzekre

A kormányzat célja, hogy olyan vállalkozások beruházásait támogassa, amelyek képesek érdemi árbevétel növekedést elérni az uniós források segítségével, így is hozzájárulva a magyar gazdaság növekedéséhez.
Az ügynökség, illetve a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a pályázatokon indulóktól évenkénti átlagos 8-15 százalékos árbevétel növekedést vár el. A számítások szerint a legszigorúbb követelmények esetén is a potenciális pályázók száma meghaladja a 40 ezret.

A legszigorúbb támogatási kritériumoknak (belépési kritériumok, 15 százalékos évi növekedés) több mint 31 ezer kettős könyvvitelű vállalkozás felel meg a 256 ezer kettős könyvvitelű vállalkozásból. Legalább ennyi tehát a támogatható vállalkozások száma a támogatási kritériumoknak megfelelő egyéni és evá-s vállalkozások nélkül. E két utóbbi vállalkozói csoportból mintegy 10 ezer vállalkozás felelhet meg a támogatási kritériumoknak.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program 2007. évre tervezett, pályázati célra rendelkezésre álló keretösszege körülbelül 90 milliárd forint. Ebből a keretből a mostani pályázatok mintegy 30 milliárd forintot kötnek le, a maradék több mint 60 milliárd forint elköltésére a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóság még 14 pályázat kiírását tervezi.

Terveik között szerepel egy olyan mikrohitelezési rendszer beindítása, amelynek célja a leginkább tőkehiányos vállalkozások tőkéhez juttatása. Ezzel akár 100 ezer vállalkozót is támogathatnak.

A közlemény kitér arra, hogy a mostani pályázati kiírásokban az elvárt árbevételnövekedést leíró képlet 2007. január 30-án hibásan jelent meg. Erre a pályázati kitöltő program tesztidőszaka alatt több szervezet is felhívta a figyelmet. A hibás képletet és a szövegrészt kijavították, ez így már megfelel az eredetileg bejelentett elvárt árbevételnövekedési szintnek.

A módosításra még a pályázati kitöltő program tesztelési ideje alatt, a pályázatok benyújtási időszakának március 1-jei kezdete előtt került sor, így az a pályázatok beadását nem befolyásolja negatívan. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség partnereinek javaslatait figyelembe véve a továbbiakban is fokozottan ügyel arra, hogy ügyfélbarát módon működjön, és lehetőség szerint azonnal korrigálja felmerülő problémákat.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szokott vonattal közlekedni?

Tovább olvasom