Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Akadémiai Nap Győrött

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Széchenyi István Egyetem az Akadémiai Napot, ahol kitüntetéseket, ösztöndíjakat adtak át, valamint gazdasági témájú előadások hangzottak el.
Az intézmény névadója előtt tisztelgett azzal, amikor 1994. szeptember 21-én, Széchenyi István szüetésének évfordulóján életre hívta az első Akadémiai Napot. A tegnapi rendezvényen dr. Czinege Imre rektor az egyetem szakmai, tudományos hátterének megteremtéséért Pro Universitate-díjat nyújtott át Hans-Martin Maiernek, a Philips alelnökének, a Philips Kft. Components Győr ügyvezető igazgatójának.

Az Universitas – Győr Alapítvány tavaly decemberben fogadta el a „Professzori ösztöndíj" szabályzatát. A pályázattal elnyerhető támogatás célja, hogy a széchenyis vezető oktatóknak hároméves dőtartamra szóló anyagi hozzájárulást nyújtson a Magyar Tudományos Akadémia doktora fokozat megszerzéséhez. Az ösztöndíj forrását a hazai és multinacionális cégek adják.

Idén dr. Lados Mihály tudományos főmunkatárs a Bábolna Rt., dr. Gellér Balázs tanszékvezető egyetemi docens a Matáv Rt. jóvoltából nyerte el a hozzájárulást, amelyeket Balogh József polgármestertől vehettek át. A programon bejelentették azt is, hogy a hazai menedzserképzés elősegítése érdekében végzett eredményes oktatói tevékenységéért a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaságtól és a Manager Képzési Alapítványtól dr. Hartványi Tamás egyetemi docens nemrég Harsányi
István-díjat kapott. A Pro Universitate-elismerésben részesülők és a professzori ösztöndíjasok ezután előadásokat tartottak, majd megkoszorúzták az egyetem aulájában található Széchenyi-domborművet. A „Győri beszélgetések a gazdaságról" című program-
sorozat keretében délután hazai és multinacionális cégek vezetői találkoztak az egyetemen.

Az intézmény két szakkollégiuma a napokban új helyre költözött. A Budai úton lévő épületet az Oktatási Minisztérium intézményfejlesztési programja keretében vásárolták meg s újították fel. A Széchenyi és Deák Ferenc jogász-szakkollégium ünnepélyes tanévkezdése alkalmából a két vezető, Farkas Péter és dr. Smuk Péter, valamint dr. Czinege Imre rektor mondott köszöntőt. A IX. Akadémiai Nap a színházban a Győri Egyetemi Zenekar és a Győri Symphonic Band hangversenyével zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testnevelő tanárból logisztikai tanácsadó

Két névjegyet csúsztat a kezembe. Egyiken mint a szolnoki székhelyű Bodex kereskedőház kereskedelmi… Tovább olvasom