Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Akadálymentesítésre pályázhat 60 település

Az önkormányzatok és egyéb szervezetek április 15-ig pályázhatnak akadálymentesítési támogatásra a Baranya, Bács-Kiskun, Pest és Tolna megye 60 települése számára meghirdetett komplex akadálymentesítési pályázat utolsó, harmadik fordulójában.
Az "Akadálymentesítések megvalósításának támogatása a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány által érintett települések területén" című pályázatot az alapítvány tevékenysége által érintett önkormányzatok, társulások, az ott működő intézmények, közhasznú szervezetek, civil és gazdálkodó szervezetek számára hirdették meg. A kiírás célja, hogy minél több helyen valósuljanak meg akadálymentesítési projektek, a pályázat keretösszege közel 87 millió forint.

A települések számára rendelkezésre álló összeg nagyobbik részét a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány korábban maga is pályázat útján nyerte az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok alapjától. A támogatási forrásokra tavaly két fordulóban lehetett pályázni. A tavasszal meghirdetett első fordulójában 305 millió forint talált gazdára, a második fordulóban összesen 192 millió forintnyi forrást nyertek el a pályázók.

A Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítványt a Paksi Atomerőmű Zrt. hozta létre 2006-ban, az alapítvány tavaly több mint 635 millió forint támogatást nyújtott a településeknek, amely közvetetten 6 milliárd forint fejlesztést generált, és 62 új munkahely teremtéséhez járult hozzá.

Az alapítvány célja a település-, a térség- és a gazdaságfejlesztés segítése a magyar nukleáris létesítmények környezetében és a hulladéktároló-helyek kutatásában érintett településkörben, tehát Paks, Kalocsa Bátaapáti, Boda és Püspökszilágy vonzáskörzetében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MVH: tavaly rekordösszegű kifizetés a gazdálkodóknak

A múlt évben rekordösszegű, 614 milliárd forint forrást fizetett ki a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági… Tovább olvasom