Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Akadálymentes illemhely épül a Bástyagödörnél

Akadálymentes illemhely telepítése kezdődik meg a napokban a várkerületi Bástyagödörnél. – Jogerős építési engedély birtokában megkötöttük a szerződést a közmqvek kialakítására, április elejétől üzemelhet az akadálymentesített illemhely – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Gergácz Gyula, a Sopron Holding Zrt. városüzemeltetési divíziójának főmérnöke. – A mobil, vagyis bármikor áttelepíthető WC automata mqködésq, ajtaja pénzérme bedobásával nyílik.

A felszerelt fülkét 9,6 millió forintért vásárolta a város, a telepítés várható költsége körülbelül hárommillió forint. A munkálatok a napokban kezdődnek meg a mostani nyilvános vécé lejárata és az újságos pavilon közötti területen. A most kialakításra kerülő illemhely „leváltja” a földfelszín alattit, tehát annak mqködése megszqnik. Sopronban ezenkívül a régi piactérnél, a Kossuth utcában és a Kőfaragó téren található nyilvános illemhely, ezek azonban csak időszakosan üzemelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom