Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ajkai beteg volt a századik

Nemrég elvégezték a megyei kórház új szívkatéteres laboratóriumában a 100. szívkatéterezést.

Az elmúlt hét keddjén végezték a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályának szívkatéteres laboratóriumában a századik szívkatéterezést. Akiről az intézmény „nagykönyvében" megemlékeznek majd az esemény kapcsán, a jelenleg Ajkán élő, de Győrött dolgozó dr. Sayour Amer főorvos azt mondja: ha az eddigi tervek szerint megvalósul, a győri szívcentrum lesz az országban a legkorszerűbb.

dr. Sayour Amer főorvos
A libanoni származású, már jó ideje magyar állampolgár dr. Sayour Amer 1985-ben érkezett Magyarországra. Végig kitűnő eredménnyel végezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemet és az akkori megnevezéssel vörösdiplomát kapott. 1991-ben az ajkai Kórház volt az első munkahelye, nyolc éven át főorvosa és osztályvezetője volt a kardiológiai osztálynak. Felesége fogorvos, fiai 12 és 10 évesek. Az elismert kardiológus dr. Dézsi főorvos hívására jött Győrbe dolgozni, korábban éveken át Zalaegerszegen és Budapesten sajátította el a szívkatéteres eljárások szakmai fortélyait.

– Kovács Károlyné Ajkán betegem volt, akit mellkasi panaszai miatt vizsgáltam meg. A terheléses EKG-teszt után felmerült a koszorúér-betegség gyanúja. Ezért tartottam nagyon fontosnak azt, hogy szívkatéteres vizsgálattal tisztázzuk a koszorúerek állapotát. Mindkettőnk nagy örömére negatív lett az eredmény, vagyis nem találtam anató-
miai eltérést a szívkatéterezés során. Enélkül azonban aligha tudtunk volna a betegnek biztos véleményt adni és nekem is maradtak volna kétségeim az állapotát illetően.

Kovács Károlyné
Sayour doktor már több száz vizsgálaton van túl, Győrben eddig 24 beteget katéterezett. Az ajkai Kovács Károlyné volt Győrben a századik, akinél ezt a vizsgálatot elvégezték.
– A győri kardiológiai osztályon kiváló csapat jött össze dr. Dézsi Csaba András vezetésével. Ez azért fontos, mert a kardiológiai vizsgálatok, s benne a nemrég elkezdődött katéterezés nagy összhangot követelő csapatmunka. Mondhatom, hogy Győrben már otthon vagyok. Nagyon szeretek itt, és azért jöttem erre az osztályra – annak ellenére, hogy Ajkán igazán megbecsültek –, mert meggyőződésem, hogy Magyarország egyik, ha nem a legjobb, legkorszerűbb szívcentruma jöhet itt létre. Addig persze még jócskán vannak megoldásra váró problémák és az új labor építését mielőbb be kellene fejezni – tájékoztatta lapunkat dr. Sayour Amer főorvos.

Az ajkai Kovács Károlyné (48) szorítást érzett a szívében, ezzel ment panaszra Sayour doktorhoz. Megkapta az időpontot múlt hét keddjére, reggel a férje hozta Győrbe autóval, délután megtörtént a katéterezés és csütörtökön délben már indulhatott haza.
– Nagyon bíztam az orvosomban, s a beavatkozástól egyáltalán nem féltem. Elsősorban azért szorongtam, hogy mit állapít majd meg. Óriási kő esett le a szívemről, hogy minden rendben. Felnőtt gyerekeim, lányom és fiam Budapesten élnek, tanulnak, nagyon aggódtak értem, egyelőre most megnyugodhatunk. Egyelőre, mert a férjemnek is baja van a szívével, ő is Győrbe jön majd, és az én orvosom végzi el az ő szívkatéterezését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonegy induló

Olimpia

Huszonegy versenyzőt nevezett a Magyar Olimpiai Bizottság a február 10-én… Tovább olvasom