Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Ajándékötlet: Fényképes napló

Családtagunknak, szerelmünknek nagyszerű ajándék lehet karácsonyra egy közös fotóval díszített napó.

Hozzávalók:

natúr (vagy legalábbis matt felületű) vastag, keménytáblás füzet, egy fénykép, barkácsszike (sniccer), piros csomagolópapír, tapétaragasztó, univerzális ragasztó, arany színű üvegkontúr-festék, széles ecset

Elkészítése:

Vonalzóval mérjük ki és rajzoljuk meg a füzet borítóján a tervezett ablak helyét. A füzetet széthajtva és a borítót kemény alapra fektetve a sniccerrel vonalzó mellett vágjuk ki az ablakot a fedőlapból.

A füzetet a csomagolópapírra fektetve vágjunk ki a papírból akkora darabot, amivel bevonhatjuk a füzetet. Célszerű külön-külön kivágni a fedőlaphoz és a hátlaphoz való téglalapot, majd a gerinc nagyságánál 1-2 milliméterrel kisebb gerincet.

A tapétaragasztó és a széles ecset segítségével ragasszuk fel a csomagolópapírt a füzetre. Ha felvittünk egy réteg papírt. egy puha ronggyal erőteljes mozdulatokkal simítsuk rá a felületre. Ne ijedjünk meg, ha foltos lesz, száradás után kifeszül és egyenletessé válik! Kezdjük a ragasztást az elő-és a hátlappal - akkor darab papírt vágjunk, amely túllóg a füzeten annyira, hogy behajthassuk, illetve a gerincre is ráhajthassuk -, majd ha azok megszáradtak, ragasszuk a papírcsíkot a gerincre. A kis ablakkal most ne foglalkozzunk, ragasszuk az előlapra a papírt, mintha ott sem lenne!

Ha minden megszáradt, hajtsuk ki az előlapot, és a belső oldalán rajzoljuk meg az ablakhoz kivágandó négyzetet, úgy, hogy kb. 1-1 centival kisebb legyen, mint az előlapból kivágott négyzet. Sniccerrel vágjuk ki a négyzetet a csomagolópapírból. A négyzet sarkaihoz tartva vágjuk be a kis négyzet sarkait, majd az így kapott széleket kenjük be tapétaragasztóval és hajtogassuk be a füzet belső lapjára. Így kívülről újra megjelenik a kis ablak.

Csomagolópapírból - lehetőleg eltérő színűből - vonjuk be az elő- és a hátlap belső oldalát.  

A fotót - vagy annak egy részletét - belülről ragasszuk a füzet borítójára, így, hogy a "színe" legyen kívül.

Végül arany kontúrfestékkel rajzoljunk kis pöttyöket végig a füzet szélén. 

TIPP:

- ezzel a módszerrel készíthetünk személyre szóló jegyzetfüzetet, naplót, fényképalbumot, vagy akár telefonregisztert

- szerelmünknek nagyszerű ajándék lehet egy közös fotóval díszített szerelmi napó  - akár kedves bejegyzésekkel -, de "barátság-füzetet" is készíthetünk. 

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

        

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gázszerelő életet menthet

A lapunk kezdeményezésére alapított, s a gazdaságban elért sikert elismerő Délmagyarország Presztízs… Tovább olvasom