Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ahogy a testvér látja: „P egy igazi géniusz, aki tudásával meghaladta az adott kort”

– Számomra az lett volna a meglepetés, ha a bátyám nem próbálja meg kihasználni az űrturizmus adta lehetőségeket – nyilatkozta lapunknak Simonyi Tamás, aki a tengerentúlon élő tudós testvére. – A bátyámmal gyakran találkozunk, és többször is említette már nekünk

űrutazási tervét. Gyermekkora óta különösen érdeklődik a repülés és az űrtechnika iránt.

– Charles Simonyi alkotta meg egyebek mellett a Word szövegszerkesztő és az Excel táblázatkezelő programokat. Előrelátás volt ez a számítógépes kor hajnalán? – faggattuk a testvért.
– Tanúsíthatom, hogy a kezdetektől fogva meg volt győződve arról, hogy amit Bill Gatesszel közösen kifejlesztettek – az egér, a különböző számítógépes programok –, rövid időn belül elterjedt lesz. Talán arra ők sem gondoltak, hogy ilyen hamar. Ekkora sikerre sem számítottak, de már a nyolcvanas évek elején hirdették: minden amerikai háztartásban legyen számítógép, ami mára már olyannyira megszokottá vált, mint mondjuk a televízió vagy a mosógép. Utólag persze könnyű belátni, de akkoriban ezt kimondani, ahhoz nagy bátorság kellett, hiszen nem tudtuk, mire jó a számítógép. Talán túlzás nélkül állítható: ő egy igazi géniusz, aki tudásával meghaladta az adott kort.
– Hogy éli meg a testvére az űrutazás előkészületeit?
– Úgy tudom, egyelőre még nem eldöntött, hogy mikor fog indulni. Az igazi felkészülés sem kezdődött még el. De azt veszem észre, már most úgy élvezi az előkészületeket, mint magát a leendő űrrepülést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland győzelem a szerbek ellen

Hollandia szokásos labdatartó játékát kiválóan játszva gyors szélsőinek köszönhetően legyőzte a… Tovább olvasom