Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Ahogy a szakértő látja

Dr. Kacz Károly, a mosonmagyaróvári egyetem Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetének tanára is foglalkozik a megújuló energiaforrásokkal. Amint a Kisalföldnek elmondta: a létező kisebb szélerőművek nyugati és magyar típusait is összegyűjtötte.

– Beszéltem a fiatal kollégával, terveit ugyan nem láttam, de úgy tudom, hogy ez egy kisebb teljesítményű szerkezet – fogalmazott Kacz tanár úr. – A fűtést és a világítást együtt nyilván nem lenne képes biztosítani egy családi házban, de a világítást valószínű, hogy megoldaná. Az ötlet és a kezdeményezés mindenképpen felkarolandó, a fiatalember próbálkozása dicséretes. A kolléga által készített berendezés előnye az, hogy házilag elemekből összerakható, a költsége is elfogadható. Az egy kilowatt körüli berendezések ugyanis, melyek nem sokkal nagyobbak, másfél-két millió forintba kerülnek. Külföldön vannak olcsóbbak, próbálják Magyarországon is elterjeszteni, de az igény kicsi. Elsősorban a tanyavilágban lehet rá érdeklődés.
Soós Krisztián továbbra is állítja: az általa készített szélerőmű igenis képes lesz a szükséges energiamennyiséget biztosítani. Ahhoz azonban, hogy ezt bizonyítani tudja, még az anyagi forrás hiányzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több európai országot képvisel nő a diplomáciában

Európában divat lett nőt választani külügyminiszternek: Göncz Kinga is, de saját országában a brit… Tovább olvasom