Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Ahányszor kezdett, mindig gólt szerzett

A harmadik mérkőzését játszotta az FC Sopron színeiben a szezon közben igazolt osztrák Rolf Landerl. Győrben s legutóbb az Újpest ellen a kezdőcsapat tagja volt, s mindkétszer gólt is szerzett, tehát jó igazolásnak tűnik a korábban vészes gólínségben szenvedő együttes számára.

Labdarúgás

– Korábban a magyarnál jóval erősebb bajnokságokban futballozott Hollandiában és Portugáliában. Milyennek látja a mi pontvadászatunkat ezekhez viszonyítva? – kérdeztük Landerlt.
– Túl sok időt nem töltöttem itt ahhoz, hogy igazán jelentős összehasonlítási alapom legyen, csak az első benyomásaimról beszélhetek – felelte Landerl. – Úgy látom, a párharcok terén nincs túl sok különbség, tehát az ütközéseknél, a test test elleni játék tekintetében semmivel sem gyengébb a magyar bajnokság, mint azok, amelyekben korábban futballoztam. Hollandiában szerintem fegyelmezettebbek a csapatok, talán jobban vigyáznak a labdára, megbecsülik, amikor a birtokukban van. Ami pedig a portugál bajnokságot illeti, ott rengeteg a brazil futballista, ezért borzasztó gyors a játék, nagyobb az iram.
– Korábban is ilyen gólerős volt?
– Profi pályafutásom elején, amikor Szlovákiában, az Inter Bratislavában futballoztam, akkor aránylag sok gólt szereztem. A pályafutásom legnagyobb részét Hollandiában töltöttem, ott pedig az edzők ragaszkodnak ahhoz, hogy aki szélső, az ne nagyon hagyja el a területét. Ennek megfelelően nekem Hollandiában inkább az előkészítés volt az elsődleges feladatom. Sopronban a szélről indulva, de aránylag szabadon futballozhatok és ez jóval közelebb áll hozzám.
– Három meccsen szerepelt Sopronban, hogy érzi magát, milyennek látja új együttesét?
– Napról napra jobban érzem magam. Szezon közben érkeztem, némi erőnléti lemaradással, amely szerencsére napról napra csökken. Azt gondolom, a futballisták tudásával nincs gond, egy győzelem után minden a helyére kerülhetne, mert a vereségek után érthetően feszült és görcsös egy kicsit a társaság.
– Beszéljen egy kicsit saját magáról, mit szeret csinálni szabadidejében?
– Szeretek olvasgatni, egyik kedvencem Paulo Coelho. Pályafutásom során már jó néhány helyen megfordultam, így szinte második számú hobbimmá lépett elő a nyelvtanulás. Anyanyelvem, a német mellett beszélek angolul, hollandul, szlovákul és portugálul.
– Itt a lehetőség megtanulni magyarul is...
– Így van, de nagyon nehéznek tűnik az önök nyelve. Sopronban van, akivel németül, másokkal angolul, Horváth kapussal pedig szlovákul tudok beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leköszönő edző

Tovább olvasom