Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Agrárhitel-kérelemhez

Mint ismeretes, a kormány a gazdálkodók rendelkezésére bocsátott 100 milliárd forintnyi, Európa-terv elnevezésű agrárhitelt.
A pályázathoz nélkülözhetetlen a hitelkérelem-formanyomtatványon számszaki és szöveges üzleti terv, 2003. évi előzetes mérleg és eredménykimutatás. Ezenfelül be kell mutatni a hitel célját annak analitikus felsorolásával, a vállalkozói, illetve őstermelői igazolvány másolatát (TEÁOR-besorolás), vagy 30 napnál nem régebbi cégkivonatot, egy igazolást a regisztrációs kötelezettség teljesítéséről, a regisztrációs lap másolatát, egy nyilatkozatot a vállalkozás főbb adatairól. Integrátorok esetében csatolni szükséges az integrációs szerződésekről készített összesítő kimutatást is. Termőföld-, telephelyvásárlás esetén az adóérték-bizonyítványt, valamint 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot is mellékelni kell. Beruházás esetén tervezői vagy árajánlati költségkalkuláció szükséges.

Pénzügyi intézményektől korábban felvett hitelek és pénzügyi lízingek előtörlesztése esetén igazolást kell benyújtani a fennálló és a törlesztésre kerülő hitelállományról. Természetesen nem maradhat el a 10. 6/2004. (I. 22.) korm. r. 3. § (3) szerinti nyilatkozat csatolása sem a fennálló köztartozásokról vagy a köztartozás-mentességről. Nyilatkozatot kell adni továbbá a vállalkozásnak a 10 § (1) b), 16 § (1) b) szerinti fenntartásáról, működtetéséről, illetve – beruházás esetén – a beszámolási kötelezettség vállalásáról.

Ezenfelül csatolt nyilatkozatban kell hozzájárulni a jelzálogjog-alapításhoz, illetve arról, hogy a kérelmező nem áll csőd, felszámolás, végelszámolás vagy végrehajtási eljárás alatt. Nem maradhat el annak igazolása sem, hogy a kérelmező rendelkezik a 25 százaléknyi saját forrással. Végezetül: a kérelemhez mellékelni szükséges egy nyilatkozatot is az állam tulajdoni részesedéséről – mondta el Nagy Endre, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megyei hivatalának vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mydoom fő célja az SCO-weboldal elérhetetlenné tétele volt

A hét egyik legnagyobb eseménye egyértelműen a Mydoom féreg elszabadulása. A kártevő semmilyen új… Tovább olvasom