Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Áfával csalt a húsipari cég, milliárdokat zároltak a számlájukon

A büntetésen túl a húskészletük jelentős részét is lefoglalták az ellenőrök, lejárt szavatosságuk miatt. A cég az egyik hipermarketlánc beszállítója volt.
Két és félmilliárd forintot zárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyik hipermarketlánc húsipari beszállítójánál, mivel a gyanú szerint jelentős forgalma ellenére nullás áfabevallásokat nyújtott be - közölte a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága szombaton az MTI-vel.

A NAV adóellenőrökből, pénzügyi nyomozókból és pénzügyőrökből álló ötven tagú akciócsoportja a cég telephelyén és képviselőjének lakásán iratokat foglalt le, lementette a számítógépek adatait, és több mint nyolcvan embert meghallgatott. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai pedig a húsfeldolgozó üzemben és a hűtőházban lefoglalták a 672 ezer kilogrammos húskészlet jelentős részét, mert lejárt a termékek szavatossága - írták.

Jelenleg a társaság működésének, üzleti kapcsolatainak, valamint a hipermarketlánccal folytatott kereskedelmének feltérképezését és ellenőrzését végzik a NAV szakemberei. Már most feltételezhető, hogy a négymilliárd forintot meghaladó éves nettó árbevételű cég értékesítései után nem fizetett áfát, közösségen belüli termékbeszerzéseit nem vallotta be, valamint megszegte a foglalkoztatottak bejelentésére vonatkozó szabályokat - áll a közleményben.

A költségvetésnek okozott kár megtérüléséhez a NAV 2,5 milliárd forint erejéig zárolta a cég bankszámláját, lefoglalta a vevőkkel szembeni követeléseit, valamint ingó- és ingatlanvagyonát. Az adóellenőrzéssel párhuzamosan a NAV illetékes bűnügyi igazgatósága különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást - tudatták.

Nyitóképünk illusztráció. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett a nemeshanyi sertéstelep, ötven állat elpusztult

A telepen dolgozók segítségével a mintegy százötven állatból körülbelül százat sikerült kimenteni. Tovább olvasom