Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Adventi naptár

Ahol gyerek van a családban, kevés dologgal lehet nagyobb örömet szerezni, mint egy adventi naptárral, amely december elsejétől egészen karácsonyig minden nap mosolyt csal a megajándékozott arcára.

Az adventi naptár lényege, hogy 24 különböző apró ajándékot tartalmaz, amelyek közül minden nap csak egyet lehet kibontani, illetve megnézni.
Ez nemcsak örömet szerez, de az ünnep előtti várakozást is fokozza. Az üzletekben már szinte mindenhol kapható az apró, különlegesen formázott csokikat tartalmazó adventi naptár, de ez a nyomába sem ér a saját kezűleg készített - és megtöltött - darabokhoz!

Az adventi naptár sokféle formájú, anyagú lehet, a kikötés mindössze az, hogy jól elkülönítve elférjen benne a huszonnégy apró meglepetés.

Varrni tudóknak a falra akasztható, patchwork-szerűen elkészített változatot ajánljuk, amely egy steppelt, merevebb hátlapból és 24 rávarrt kis zsebből áll. Ennél egy fokkal egyszerűbb zsebek helyett pici zsákocskákat varrni, amelyeket aztán 1-2 öltéssel hozzávarrhatunk a hátlaphoz, de akár fel is akaszthatjuk őket.  A zsebekre vagy zsákokra mindenképpen hímezzük rá a számokat egytől huszonnégyig!
A díszítési variációk száma végtelen, a rátétmintától a foltmozaikig. Ha csak a zsákocskákat van türelmünk megvarrni, az sem baj: helyezzük őket egy fenyőágakkal kibélelt, feldíszített tálra vagy lapos kosárkába! Az is jó megoldás, ha egy szép, falra akasztott faágra aggatjuk a zsákokat.  

Ha valaki nem mestere a varrógépnek, az elkészítheti az adventi naptárt például apró fémvödrök vagy kosárkák segítségével is, igaz, ez jóval drágább megoldás, mint a textilből készült változat.

Tipp: az adventi naptárnak nemcsak a gyerekek örülnek; ha párunkat lepjük meg vele, bensőségesebbé tehetjük az ünnepi készülődést!  

S hogy mit tegyünk a zsákocskákba/zsebekbe?

A legkézenfekvőbb az édesség - igazán van miből válogatni! Az üzletekben darabra rengeteg különleges bonbont vásárolhatunk, a Mozart-golyótól a különböző likőrökkel töltött fajtákig, csak arra kell ügyelnünk, hogy kellően változatos legyen az "étlap".

Aki nem édesszájú, azt lepjük meg "ehetetlen" ajándékokkal! A gyerekek örülnek az olyan apróságoknak, mint egy színes radír, egy pici jegyzetfüzet vagy zsebben elférő játék. Nagyobbaknak ajánljuk a plüss kulcstartót, figurás szappant, illatos gyertyát, mécsest vagy mozijegyet, de ha alaposan körülnézünk az üzletekben, ezerféle megfelelő apróságot találunk. A meglepinek nem kell nagyértékűnek lennie, sőt! A lényeg, hogy minden egyes örömteli perccel, amit az ajándék kibontásával töltünk, közelebb kerüljünk az ünnephez!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmcsillagnyugvás

Történelmi emlékművé nyilvánította Los Angeles városi tanácsa azt a temetőt, amelyben többek közt… Tovább olvasom