Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Adóreformcsomag készül

A kis- és középvállalkozásokat sújtó adó- és járulékrendszer átalakítása érdekében az idén adóreformcsomagot készít a kormány – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormányszóvivQi tájékoztatón csütörtökön.
A miniszter szavai szerint a konvergenciaprogram tiszteletben tartása mellett úgy próbálják a magyarországi adórendszert átalakítani, hogy szélesebb bázison tudjanak adót szedni, az adórendszer jobban támogassa a növekedést és a versenyképességet, járuljon hozzá a foglalkoztatottság növekedéséhez. Koalíciós egyeztetés folyik arról, hogy az ingatlant, illetve a vagyont terhelQ adók bevezetése egy adóreform-koncepción belül valósuljon meg, az egyes részeket nem szeretnék megváltoztatni – mondta a miniszter.
A miniszter több felmérésre hivatkozva elmondta: a vállalkozások problémái alapján az adó- és járulékterhek csökkentése mellett javítani kell az üzleti környezet kiszámíthatóságát, mérsékelni kell a jogi és adminisztrációs terheket és javítani szükséges a finanszírozhatóságot. „Ezekre a kérdésekre kíván választ adni a kormány” – jegyezte meg Kóka János.
A kormány új kis- és középvállalkozás-fejlesztési koncepciója 2007-tQl 2013-ig szól. Ezt az indokolja, hogy az EU következQ 7 éves ciklusában közvetlenül 1000 milliárd, közvetetten 3000–4000 milliárd forint jut vállalkozások fejlesztésére.
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivQje azt mondta: Kóka János csak egy újabb „látványbejelentést” tett, amit nem lehet komolyan venni, hiszen az utóbbi idQszak kormányzati lépései ellehetetlenítették a kis- és középvállalkozásokat. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két… Tovább olvasom