Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Adómilliárdok a semmire?

Több mint 12 milliárd forintot fizetett a miniszterelnöki hivatal az elektronikus kormányzati gerinchálózat kiépítéséért és az úgynevezett emelt szintű szolgáltatások biztosításáért a Matávnak - írja a Magyar Nemzet.

A számvevők szerint az eljárásban indokolatlanul kerülték meg a közbeszerzést. Az ötéves szerződés az év végén jár le, a többletszolgáltatások a lakosság számára azóta is elérhetetlenek - írja a lap. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) már megkezdte a beszerzési eljárást a következő szerződés megkötésére. A lap információi szerint a következő kétéves megbízást is a közbeszerzési eljárás mellőzésével kívánja lebonyolítani a MeH, a borítékolható esélyes a jelenlegi szolgáltató, a Matáv-utód Magyar Tele-kom.

A jelenlegi, 12,1 milliárdos ügylet két szerződésből állt. Az infrastruktúra kiépítésére 7, az úgynevezett kiemelt szolgáltatásokra 5,1 milliárdot fizetett a megrendelő. Ezek azonban az állampolgárok számára nem elérhetők a Magyarorszag.hu kormányzati portálon. Bódi Gábor, a MeH illetékes szakállamtitkára a lapnak az mondta: az emelt szintű szolgáltatások mindegyikének igénybevételére lehetőséget nyújtott a szolgáltató, amelyeket az intézmények igényeik szerint alkalmaztak, s a használat alapján fizettek érte. Mivel igénybevételi kötelezettség az intézményeket nem terhelte, voltak olyan szolgáltatások, amelyeket nem, vagy kevesebben kértek - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 4. Truder 2009. augusztus 02. 09:05
  „A pénzszórás magasiskolája...”
 • 3. kisis 2009. augusztus 01. 18:06
  „Reális! - igazad van, már idelye lenne a libást is megfosztani a ´tollától!”
 • 2. Reális 2009. augusztus 01. 13:11
  „<moderálva> Olyanokra aki 100 millát elteszi,mint aki jól végezte dolgát,aki ellop 10 milliárdot kormányzati negyed címén,aki zuslag bandába tömörülve lopja a közöst,aki ingatlanpanamázik a saját zsebére,aki valótlansággal riogatja a békés magyar embert!”
 • 1. 13.István 2009. augusztus 01. 10:13
  „Mennyi is az a12 millárd? = 12x 1000x 1000000 ,bizony ennyi !!
  A hír szerinti semmire! Közbeszerzés nélkül !Mennyi lett volna közbeszerzéssel ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától csökkent a távhő ÁFÁ-ja

Augusztus elsejétől a kedvezményes, 18 százalékos ÁFA-körbe került a távhő. Tovább olvasom