Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Adókedvezmény utoljára

A 2006-ra elfogadott személyi jövedelemadó-törvény szerint az adókedvezmény a magánszemély egyéni számláján jóváírt támogatássá alakul át.
A 2006-ra elfogadott személyi jövedelemadó-törvény szerint az adókedvezmény a magánszemély egyéni számláján jóváírt támogatássá alakul át. Éppen ezért, aki szeretne most utoljára viszonylag könnyen némi pénzhez jutni az államtól, érdemes még decemberben akár nagyobb összeget is az önkéntes pénztári számlán elhelyezni.

Dr. Horváth Szabolcs, az APEH megyei igazgatóságának kommunikációs vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a pénzt tavasszal, a bevallást követő 30 napon belül utalják. Ezt utoljára vehetik fel az adózók. Az összegeket utána is ráteszik a számlákra, de ahhoz az ügyfelek csak akkor juthatnak hozzá, miután nyugdíjba mentek.
Azok a magánszemélyek, akik a nyugdíjpénztár mellett egészség- vagy önsegélyező pénztárnak is tagjai, a két pénztár után együtt 120 ezer forint adókedvezményt érvényesíthetnek, illetve akik 2020 előtt betöltik a nyugdíjkorhatárt, azoknál az együttesen igénybe vehető kedvezmény összege 150 ezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-től változik a beiskolázási rend

Egy törvénymódosítás miatt 2007-től az általános iskolák nem válogathatják meg, kiket vesznek fel. Tovább olvasom