Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Adók és agrárium

Medgyasszay László sajnálatosnak tartja, hogy a miniszterelnök – a költségvetési helyzetre hivatkozva – nem tudja teljesíteni a mezőgazdaság támogatására vonatkozó kéréseit.
„ Olyan tárgyalást fejeztem be, amely számomra semmiféle eredményt nem hozott (...), úgy tűnik, a kormány nem fogadja el segítő szándékunkat" – jelentette ki Medgyasszay László, miután Medgyessy Péter szerdán hivatalában fogadta. „Kértem a mezőgazdasági beruházások utáni áfa-visszatérítések visszaállítását, vagy a gázolaj jövedéki adójának visszatérítési lehetőségét" – mondta az MDF-es politikus.

A találkozót az ellenzéki politikus kezdeményezte, szavai szerint azért, mert úgy látszik, nem tudnak megállapodni a nemzeti agrárkerekasztal témáiban. Medgyasszay László emlékeztetett arra, hogy az MDF a mezőgazdaság aktuális napi gondjainak megoldására keresné a választ a kerekasztal-megbeszéléseken, míg a tárca a közép- és hosszú távú stratégia kialakítását tartja fontosnak. Az ellenzéki politikus elmondása szerint a miniszterelnök „megerősítette: operatív napi kérdésekről nem hajlandó tárgyalni a nemzeti agrárkerekasztal keretében". Hozzáfűzte: ezen túlmenően arra sem kapott konkrét választ, hogy az ágazati feszültségek feloldására mit kíván tenni a kormány, csupán az hangzott el, hogy „keresik a forrásokat".

Medgyasszay László arról is tájékoztatta a miniszterelnököt, „hogy robbanásig feszült a helyzet vidéken, nagyon sok helyen demonstrációra, útlezárásokra készülnek a gazdák". Az MDF támogatja az indokolt és törvényes eszközökkel való érdekérvényesítési kísérleteket, legyen az akár polgári engedetlenségi mozgalom – jelentette ki Medgyasszay. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vírus már tíz országban

A madárinfluenza emberek millióinak életét is kiolthatja – figyelmeztetett az Egészségügyi… Tovább olvasom