Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Adójóváírás másként

A munkáltató, a bér kifizetője a magánszemélynek kifizetendő bérjövedelem adóelőlegének megállapításakor január 1-jétől, eltérően az előző évektől, az adójóváírást csak akkor veheti figyelembe, ha annak érvényesítését a magánszemély írásbeli nyilatkozatában kéri – közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).
A nyilatkozat ellenére sem illeti meg az adójóváírás a magánszemélyt az adóelőleg megállapítása során akkor, ha az adóév elejétől számított összes jövedelme a munkáltatónál, a bér kifizetőjénél az adójóváírásra jogosító értékhatárt meghaladta.

A nyilatkozatot az adózó az APEH által a Magyar Közlönyben közzétett formában és tartalommal teheti meg, amely a Magyar Közlöny 2003. évi 149-es számában jelent meg. Elérhető lesz az Adó és Ellenőrzési Értesítő (AEÉ) január 20-a után megjelenő 2. számában is, továbbá 2004. január 8-tól az APEH internetes honlapjáról letölthető.

A módosított rendelkezések szerint az adójóváírás a bér 18 százaléka, de legfeljebb jogosultsági hónaponként 9000 forint akkor, ha a magánszemély éves összes jövedelme az 1.350.000 forintot nem haladja meg. Kiegészítő adójóváírás illeti meg a magánszemélyt akkor, ha az éves összes jövedelme a 720.000 forintot nem haladja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy üzlet a csengőhang-eladás

Mobiltelefonunk testreszabása nagy üzlet: tavaly 40 százalékkal nőtt a… Tovább olvasom