Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Adóbevallás csak interneten

Az adóbevallásukat havonta vagy negyedévente elkészítők az adózás rendjének változása értelmében májustól adóbevallásaikat csak elektronikus úton nyújthatják be. Közeledik az első alkalom időpontja, május 12., amikor már az új szabályok szerint kell a bevallásokat elkészíteni és egy új adatszolgáltatási kötelezettség is életbe lép, ezért az APEH megyei igazgatósága lapunknak küldött tájékoztatásában felhívja a figyelmet a tudnivalókra.

Az elektronikus adóbevallá-

sok és adatszolgáltatások a kormányzati portálon (Ügyfélkapu, www.magyarorszag.hu) keresztül, előzetes regisztrációs azonosítóval teljesíthetők. Az okmányirodai regisztrációt annak a magánszemélynek kell elvégeznie, aki a bevallásokat elküldi az adóhatósághoz. Ez a személy lehet az adózó önmaga (adószámmal rendelkező magánszemély, egyéni vállalkozó esetén), az adózó törvényes képviselője (például egy kft. ügyvezetője), vagy az adózó meghatalmazottja, megbízottja (könyvelő, adótanácsadó). A regisztráció végső határideje a májustól kötelezett adózóknak április 30.
A regisztrációt nyolc napon belül a 06180-as számú nyomtatvány kitöltésével be kell jelenteni az APEH illetékes igazgatóságánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a Sziget 2006-os fellépőinek listája

New York-i art-pop, belga gitárzene, skandináv progresszív metal, gipsy-punk, mali kora-játékos,… Tovább olvasom