Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Adó bankkártyával, költségmentesen

Nyugat-Dunántúl - Egyre többen fizetik be adójukat bankkártyáról, tavalyhoz képest megháromszorozódott azoknak a száma idén régiónkban, akik eddig kihasználták az adóhatóságnál ezt a díjmentes lehetőséget.

Az APEH szolgáltató és ügyfélbarát jellegét erősítve új lehetőséggel bővítette elektronikusan igénybe vehető választékát. A csekkes és a bankszámlán keresztüli utalás helyett a központi ügyfélszolgálatokon lehetőség nyílt a bankkártyával történő befizetésekre is, amely egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb az eddigieknél. Ez a szolgáltatás az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának illetékességi területén Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen vehető igénybe, de a megyeszékhelyeken található központi ügyfélszolgálatokon az adózók lakhelyüktől függetlenül teljesíthetik befizetésüket bankkártyával. Bármilyen – az adóhatóságnak szóló – befizetési kötelezettség esetén (havi adó-, járulékfizetés, illetékbefizetés, bírság, pótlékkiegyenlítés), élhetnek ezzel. Ha az adózó adóigazolás kiadásáért keresi fel az adóhivatal ügyfélszolgálatát és a folyószámláján adótartozás mutatkozik, lehetősége van azt helyben, azonnal bankkártyával kiegyenlíteni. Nem kell felkeresnie a számlavezető bankot, így a banki igazolás kiállításáért sem kell fizetnie. A magánszemélyek pedig elkerülhetik a postai várakozást.

Május 20-a a magánszemélyek személyi jövedelemadó-bevallásának
leadási határideje és a személyesen megjelenő ügyfelek a bevallás leadásával egyidejűleg helyben befizethetik adójukat.

A bankkártyás adófizetés díjmentes és előnyei közé sorolható, hogy elkerülhetők az esetlegesen hibásan kitöltött vagy rossz számlaszámra indított utalások. Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságánál idén – a tavalyi év azonos időszakához képest – jelentősen nőtt a bankkártyás befizetések száma. Bankkártyával 2008. április közepéig 118 befizetés történt 3.086.509 forint összegben, ebben az évben már 384 befizetés 21.227.735 forint összértékben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utalják az előlegeket

Magyarország - A már megítélt, de még ki nem fizetett agrár- és vidékfejlesztési támogatások… Tovább olvasom