Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Adó-visszatérítés

Győr-Moson-Sopron - Olvasói kérdés: Magánemberként – azaz nem vállalkozóként, hanem gyári alkalmazottként – készítettem el adóbevallásomat és azt az ügyfélkapun keresztül, interneten adtam be. Aszerint mintegy százezer forint nagyságrendű visszatérítés jár nekem, amit viszont a harmincnapos határidőn belül nem kaptam meg. Erre az összegre nagy szükségem lenne mielőbb. Csak nekünk kell tartani a határidőt, az adóhatóságnak nem?
Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának tájékoztatása szerint a bevallások feldolgozása folyamatos, az azonban előfordulhat, hogy a visszaigénylés menetét az összege miatt előzetesen ellenőrizni kell az ügyfél közreműködésével. Amennyiben erre vonatkozó felhívást nem kapott a levélíró, akkor napokon belül átveheti a visszatérítést, és ha valóban harminc napon túli utalás történt, akkor a pótlék összegét is kifizeti a hivatal. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a visszatérítés tényleges kézhezvétele a harminc napnál néhány nappal hosszabb, hiszen a postai kikézbesítés, illetve a banki jóváírás négy-öt nappal is megnyújthatja az ügylet átfutását.

Olvasóink írták

 • 7. katalinka 2009. március 24. 14:34
  „Ma 03 24- a gyerekeimnek kb12én lejárt a 30nap.Pénz sehol önekikis 100e.körüli és bizony azt hiszem a gáz és villany számlát az apeh -kal fogjuk kifizettetni (villany 27 a hat.idö) hanem fizetek kikapcs.De jováirást nemkértem évenát, s most meg ittvagyok lassan kenyérnélkül. Ha hiba van a rendszerbe közölnikéne normálisan de itt is sundi bundi van.”
 • 6. bbsc 2009. március 21. 00:25
  „Sziasztok,
  Akit érdekel az APEH mennyi késedelmi pótlékot számol fel kiszámoltathatja és megkapja mennyi plusszt fog kapni :)
  http://www.apeh.hu/potlekszamitas”
 • 5. peti74 2009. március 18. 12:16
  „Nekem február 28-án lejárt a 30 nap, pénz sehol. Bezzeg, ha én késnék!
  Van, aki 10 nappal később adta be mint én, és megkapta. Hol van az időrendben történő feldolgozás?
  Pótlékra ne is számítsatok, nevetséges!
  Kollégám 10 napi késésre, 72.000 Ft-ra kapott 130-at! 13 Ft/ nap! Biztos, ezek is ennyit számolnának fel, ha én késnék ugye?
  Ezeknek mindent lehet!”
 • 4. katalinka 2009. március 17. 21:08
  „Nekünk már 12 én kb lejárt a 30nap kiváncsi leszek mennyivel kárpotolnak plussz. De ha én hibámonkivül nem tudok fizetni nem egyhét mulva hanem aznap jönnek a felszolitások telefonon. Az Apeh ma esti hiradoban közölte valami hibavan a rendszerbe ,s lehet 1 honap késésis.nem néztemtv-t csak halottam ehhez nem lehet szolni sok ember erre a pénzre vár amit nemvett évközbe igénybe /adójováirás/ hát most várhatunk .”
 • 3. bunda 2009. március 17. 18:25
  „Nem a beadás napja, hanem a beérkezés számít. Az utalásnál pedig az utalás napja és nem a kézhezvétel.”
 • 2. Hunny 2009. március 17. 10:35
  „Nekem is most járt le a 30 napos határidő,ezzel kapcsolatban az érdekel,hogy mennyi is a pótlék összege?”
 • 1. Zaraki_Kenpachi 2009. március 17. 08:32
  „Én csak egyet nem értek : magánszemélynek minek ügyfélkapu? Egyenlőre még nincs abban a státuszban a rendszer, hogy teljesen ki lehessen használni hivatali ügyek intézésére......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladósodott ház áron alul eladó

Győr-Moson-Sopron - A múlt hét második felében még licitálhattunk volna az első olyan, megyénkben… Tovább olvasom