Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Áder János klímavédelmi kampányát méltatta Francois Hollande

A kampány célja egymilliárd támogatót szerezni a párizsi klímacsúcs előtt annak érdekében, hogy ösztönözzék a világ vezetőit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtésére.
Az Élő Bolygónk klímavédelmi kampányt méltatta Áder János államfőnek írt levelében Francois Hollande francia köztársasági elnök.

A levélben - amely a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható - a francia államfő nemcsak az állam- és kormányfők mozgósítását, hanem valamennyi állampolgár megszólítását szorgalmazta annak érdekében, hogy az ENSZ 21. éghajlat-változási konferenciáján egyetemes és kellően ambiciózus megállapodás szülessen.

Francois Hollande emellett fontosnak nevezte az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra irányuló konkrét megoldásokat. Mély meggyőződése - folytatta -, hogy a civil társadalom, az önkormányzatok és a vállalkozások fellépése segítség lehet a célok elérésében.

"Éppen ezért szívből üdvözlöm az Ön kezdeményezését, a Magyarországon az "élőbolygónk.hu" honlapon keresztül indított, az állampolgárokat célzó széleskörű kampányt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlat jelentette kihívásra és cselekvésre buzdítson" - írta Áder Jánosnak címezve, akinek azt is megköszönte, hogy hozzájárul az év végén Párizsban rendezendő konferencia sikeréhez, s méltatta a magyar államfő fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét.

Áder János köztársasági elnök május 7-én csatlakozott a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök, Al Gore által indított kezdeményezéshez, amelynek célja: egymilliárd támogatót szerezni a párizsi klímacsúcs előtt annak érdekében, hogy ösztönözzék a világ vezetőit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtésére.

Az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap elindításával Magyarország elsőként csatlakozott ehhez a nemzetközi összefogáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a szúnyogirtás a Balatonnál

A központi szúnyoggyérítési program keretében megkezdődött a szúnyogirtás a Velencei-tónál és a… Tovább olvasom