Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Áder János előtt Geréb kegyelmi kérvénye

Áder János előtt Geréb kegyelmi kérvénye

Megkapta az államfő a miniszteri előterjesztést a kegyelmi kérvény ügyében.

MTI - 2012.09.12. 14:09
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Megérkezett Áder János államfőhöz Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése a foglalkozásától eltiltott szülész-nőgyógyász, Geréb Ágnes kegyelmi kérvénye ügyében - erősítette meg az MTI információját szerdán Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója.

Az államfő megfontolt mérlegelést követően hozza meg döntését - mondta Altorjai Anita. A kegyelmi döntésről szóló határozatot - a büntetőeljárásról szóló törvény alapján - az ügyben első fokon eljárt bíróság kézbesíti majd az érintettnek. A köztársasági elnököt nem kötelezi határidő döntése meghozatalára.

Geréb Ágnest február 10-én négy otthonszüléses ügy miatt egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt másodfokon, jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. A Fővárosi Ítélőtábla végzése szerint Geréb Ágnes a leghamarabb a büntetés kétharmadának a letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra. Ezenfelül az elsőfokú bíróság által kimondott öt év helyett tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától. Geréb Ágnes kegyelmet kért az államfőtől.

Mindeközben azonban a foglalkozásától eltiltott szülész-nőgyógyász ellen további ügyei miatt vádemelést javasolt a rendőrség, és az ügyészség be is nyújtotta vádiratát foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és kuruzslás vétsége miatt. A szülész-nőgyógyász ezen ügyek miatt jelenleg is házi őrizetben van.

Májusban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) engedélyezte, hogy a jogerős ítélet ellenére ne kelljen megkezdenie börtönbüntetése letöltését Geréb Ágnesnek. A KIM azt közölte, hogy a halasztás addig az időpontig szól, amíg a köztársasági elnök döntést hoz a kegyelmi kérelemről.
Már a februári ítélethirdetés után többen - politikusok, civilek, szakmai szervezetek - kegyelmet sürgettek Geréb Ágnesnek.

A köztársasági elnök a kegyelemmel kapcsolatos döntése során nincs kötve semmilyen feltételhez vagy körülményhez, közvetlenül azonban nem járhat el kegyelmi ügyekben. Az elnöki határozathozatalnak minden esetben feltétele, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztést tegyen az államfőnek, aki a kegyelmi határozatához - akár elutasítja a kérelmet, akár kegyelmet ad - nem fűz indokolást.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 14 hozzászólás
Moderálásra küldöm 14. mlksx078 2012.09.13. 18:23

Most ti komolyan úgy gondoljátok, hogy egy "gerébágnes", vagy bármelyik bába képes otthon olyan körülményeket teremteni, amelyek akár egy gyengébben felszerelt kórházban is megvannak? Az ilyen és ehhez hasonló esetekhez vonul nap mint nap a Szent Márton meg a P.C. gyermekmentő itt Budapesten.
Orvosok vagytok ti, nőgyógyászok, vagy mi? Imádom, amikor olyan emberek szidják az egészségügyet és az orvosokat, akiknek közük nincs hozzá. Sajnálod a hálapénzt az orvostól? Tudod nem kötelező asztalosnak állni. Mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy érettségi után tanuljon 10 évet és orvos legyen. Tudjátok Sopronban kinek van a legszebb háza? A sógoroknál dolgozó hentesnek. Amíg egy rezidens, vagy egy sima osztályos orvos 350EUR-nak megfelelő átlagbért kap itthon, addig ne sírj a hálapénz miatt, különben elmegy innen a magyar orvos Skóciába, a te gyereked meg majd egy afgán nőgyógyász fogja kezelni, miután "gerébágnes" elcseszte a szülést... Ezen gondolkozzatok el!

10:… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 13. tmm 2012.09.13. 16:54

A kérdés az, hogy meddig tart a magánszféra és hol húzódik az a határ, ahol az állam már beleszólhat a magánéletbe. Szerintem ez nincs ezen a határon túl, tehát a szülők (és főleg az édesanya) dönthesse már el, hogy hol akar szülni. Ehhez teremtse meg a feltételek (ezt írják elő), vagy fizesse meg ennek költségeit (az újszülött védelme érdekében). Ezeket jogszabályban kell szabályozni. Ez már tudják nagyon sok éve, mégsem alkották meg a jogszabályt ez pedig nem Geréb hibája. A magyar jog megengedő típusú, ami azt jelenti, hogy ami nem tilos, azt lehet. Tehát ha nem szabályozták akkor nem lehet érte büntetni.
Na meg már nehogy ezt is a Viktor akarja megmondani. Kezd nagyon már elegem lenni abból hogy a politika mindenbe bele akar szólni...

Moderálásra küldöm 12. öröksoproni 2012.09.13. 15:05

Nem az a kérdés, hogy halnak-e meg újszülöttek a kórházban és azt miért nem verik nagydobra! Az a kérdés, miért szervez, segédkezik otthon szülésnél a nyilvánvalóan kiváló szakember Geréb Ágnes - mert még csak nem is a hozzáértése a kérdés! -, ha már bírósági úton megtiltották, hogy otthoni szülést levezessen, ott segédkezzen, mert nem szabályozott a háttér. Mit nem lehet ezen megérteni?

Moderálásra küldöm 11. nilatak 2012.09.13. 13:16

Sajnálatos módon, a kórházban született babák esetében is előfordul szülés közbeni haláleset. Nem egyről hallottam, csak azt "nem verik nagy dobra", nem hallasz róla..., nem tudod bíróság elé vinni ....
Remélem megkapja a kegyelmet.

Moderálásra küldöm 10. Valaki 2012.09.13. 13:05

7. Jóleány 2012.09.13. 11:25

4. Valaki.

A nejed próbálja meg vele, de ha tragédia történik, ne reklamálj !

Ha kórházban történik tragédia akkor mi van? Elsikálják az ügyet. Hallottál már haláleset miatt eltíltott orvosról?
Vicc ez az egész!

Moderálásra küldöm 9. balisdavid 2012.09.13. 12:45

Azt azért mindenképpen kiemelném, hogy eltiltás hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményeket. A lehetséges büntetési tétel alapján a 2 év fogház így is a legenyhébb...

Moderálásra küldöm 8. gyugyu1 2012.09.13. 11:32

T .steke,Valaki,dödike !

Én lehet,hogy gyagya vagyok de ti meg rövidlátóak és tájékozatlanok !
Válasz a felvetéseitekre : 1.

Geréb Ágnes - szülész és nőgyőgyász, szülésznő, 2012-ben 2 év letöltendő börtönbüntetést kapott /zsidók a magyar közéletben !!/
2:
1977-ben végezte el az orvostudományi egyetemet Szegeden. Gyakornoki idejét is Szegeden töltötte, összesen tizenhét évet dolgozott szülész-nőgyógyászként a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. 1977-től férjeket csempészett be a szülésekhez, ami akkoriban még tilos volt.[1] Négy gyermek anyja.[1]

2007-ben eltiltották a foglalkozásától[3], utána szüléskísérőként asszisztált.[4] Tevékenységét ennek ellenére folytatta, otthonukban szülő nőknek segédkezett. 2009-ben maradandó fogyatékosságot, illetve halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészség, miután egy általa vezetett szülés közben a magzat életét vesztette.[5] 2009 novemberében Pesti Központi Kerületi… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 7. Jóleány 2012.09.13. 11:25

4. Valaki.

A nejed próbálja meg vele, de ha tragédia történik, ne reklamálj !

Moderálásra küldöm 6. öröksoproni 2012.09.13. 10:47

Csupán az orvosok olykor tapasztalható kockafejűsége miatt felmenteném, de ha újra nem érti meg a "nem" szót, azonnal börtönbe zárnám. Tegyen meg mindent a törvényes keretek között, hogy az otthon szülés körülményei világosan le legyenek fektetve, aztán szüljön otthon vele, aki akar és vállalja a felelősséget.
Egyébként szülői gondatlanság miatt felelősségre vonták a szülőket, akik az otthon szülés mellett döntöttek a szükséges ismeretek birtokában és tragédiával végződött a szülés? Mert ahhoz, hogy Geréb működhetett, szülők is kellettek.
Részvétem természetesen a babák miatt - még mielőtt valaki érzéketlenséggel vádol.

Moderálásra küldöm 5. dödike 2012.09.13. 08:55

gyugyu1.Kicsit gyagya vagy .Semmi köze gerébnek a zsidókhoz meg az IMF-hez.Nem kellene másnaposan ilyen ostobaságokat írni.A kórházi csecsemőhalálozást miért nem kritizálod? Áder bölcs döntést fog hozni.


14 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...