Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Áder János egykori csornai képviselő a biztos befutó?

Brüsszelben már múlt időben emlegetik Áder Jánost, aki a kiszivárgott információk szerint a Fidesz első számú jelöltje az államfői posztra - írta az origo.
Az origo beszámolja szerint Áder János az után vonult el az Európai Parlamentbe, hogy kemény ütközetei voltak Orbán Viktorral, az utóbbi időben azonban enyhült közöttük a feszültség.

"János többször mondogatta az utóbbi egy évben, hogy igencsak megszerette Brüsszelt, mert ez egy neki való, rendszerezett, tervezhető életforma, nincs indulatos politika" - mondta az [origo]-nak egy fideszes európai parlamenti képviselő Áder Jánosról, akit a múlt hét végén már a Fidesz legesélyesebb államfőjelöltjeként emlegettek a pártban. A képviselő szerint Áder nem tervezte, hogy visszatér a magyar belpolitikába, és a családja miatt komoly dilemmát okozhat neki a köztársasági elnöki felkérés.

Áder János - Fotó: archívum
Áder János - Fotó: archívum


Az [origo]-nak nyilatkozó fideszes és kormányzati vezetők a múlt héten kilencven és kilencvenöt százalék közé saccolták, hogy Áder János lesz a kormánypártok jelöltje a hétfőn lemondott Schmitt Pál helyére. Kövér László házelnök, akit Schmitt lemondása után szintén esélyesnek tartottak a posztra, csütörtökön egy interjúban azt mondta, Ádert alkalmasnak tartja a posztra, "az én jelöltem ő". Áder Jánost többször kerestük csütörtök óta, hogy megkérdezzük, felkérték-e a köztársasági elnöki posztra, és elvállalná-e a feladatot, de nem értük el a telefonján.


A cikk folytatása és részletek itt >>

Olvasóink írták

87 hozzászólás
 • 87. Jerry 2012. április 14. 11:51
  „kukszi, senki nm irt valótlanságot, csak az általa ismert tényeket.Előre nem ítélkezünk,csak a az eddig "munkája " után.A másik dolog,meg, hogy már eldöntött tény fideszéknél,hogy ő lesz a jelölt egyedül, ö közül kell választani.Más jelölt neve igazából fel sem merült.Neki egyetlen érv, amit felhoztak mellette, hogy a fidesz elkötelezett híve, és ez már elegendő érv.Ja és neki feltehetően van érvényes diplomamunkája is.Bár a felvételije körül azért nem volt minden rendben, de ez már más dolog.Az sem kétséges, hogy el tudja látni az elnöki posztot, ami sp után már nem lehet gond senkinek.Bár azt hittük, utána már nem lehet lejjebb, de Janink kinevezése bebizonyítja majd, hogy igen, sőt...”
 • 86. kukszi 2012. április 13. 09:10
  „Nem tudom, hogy lehet ennyi valótlanságot és személyiséget sértő dolgot leírni Áder Jánosról.Már előre elítélitek
  az esetlegesen elnyerő Köztársaság Elnöki munkáját.
  Egy dolgot tudni kell, egyenlőre csak az esetleges jelöléséről van szó és arról hogy Ő az a személy aki maximálisan alkalmas erre a posztra.Az egy másik dolog, hogy elvállalja e az esetleges felkérést a jelöltségre.
  Inkább azon drukkoljunk, hogy Ő legyen a Köztársasági Elnök Magyarországon !!!!
  Alkalmasságával kapcsolatos érveket korábban kifejtettem, olvassatok vissza !!!”
 • 85. Primax 2012. április 11. 21:54
  „83. denisz88 !
  Pontosa(bba)n 2 706 292 fő, ez a ténylegesen választók 52,73%-a, tehát nem "a választók 2/3-a".
  Az összes választásra jogosultnak ( 8 025 587 fö ) 33, 72 %-a nem a FIDESZ-t választotta...a kétharmad - tehát - rendben is van, a választók "ennyied része" nem a narancssárgákat akarta.
  Ettől függetlenül - és ezzel együtt is - a Parlamentben ez valóban kétharmados többséget eredményezett.
  Sokan bánják már, hogy nem mentek el - legalább - a második fordulóban. Meg lehett volna akadályozni ezt az ámokfutást....de az életben nincsen "ha", ez van, tudomásul kell venni.
  2014-ben - valószínűleg - jóval nagyobb lesz a részvétel...:)”
 • 84. Jerry 2012. április 11. 21:41
  „Denisz,talán elkerülte figyelmedet, hogy orbán nem indult egyéniben, a pártlistán jutott be kövérrel,szijjártóval stb együtt.Így igazából mögötte egyetlen egy választópolgár sincs,nem hogy 2/3.a pártlistára meg tudod, bárkit felírhatnak.Áder mint hithű fidesz tag meg biztos kiszolgálja viktora minden kérését, ha már letelik neki az EU-s parlmamenti bünti.Na mert ugye köztudott, hogy a fidesz vezetés a kellemetlenkedőket küldte ki az euba, akik távirányítással tették, amit Budapest mondott.Pl a dtomi is mint bukott sportminiszter ment ki,mivel az új fidesz kormány költségcsökkentés címén nem csinált neki külön sportminisztériumot.Az más kérdés, hogy a költségcsökkentés miatt a korábbi kormánynál évi egy milliárd Ft-al került többe a fidesz apparátus a sok államtitkár,meg helyettes,meg tartalékos államtitkár és a hozzájuk illő titkárság meg luxus autók miatt.Ádernak letelt a büntije, most mást küldenek ki helyette a listáról, neki más beosztást találtak ki.Na mert azt senki ne higgye,hogy áder egy percig is képviselné azt ,ami miatt ott van,Ahogy Csornát sem képviselte,pedig bízott benne szülővárosa,csak a pártját, és ezt hangoztatta is.Ő a pártjának tartozik minden szavával,a nép meg neki minden szavazatával.”
 • 83. denisz88 2012. április 11. 20:52
  „Böszme!

  Fogd már fel, hogy Orbánt demokratikus választáson a választók 2/3-a választotta!!!
  Rákosit ki választotta?”
 • 82. öszödiböszme 2012. április 11. 18:26
  „79.1120 2012.04.11. 14:21
  Kösz. Mondjuk lehetnék már a felcsúti messiás is. 1120 ez a magasságod mm-ben? Mert akkor te vagy a bóvliviktátor!!!”
 • 81. load 2012. április 11. 15:17
  „79.1120
  Látom, nagy sikerrel győzködöd önmagad, és nagy kedvvel ócsárolsz másokat.
  Az érveid, hogy miért nincs szükség a Bundesrat-ra, különösen tetszett.
  Nem kellene mindezt megírni a Stimmführer-nek?
  Hátha nem olvas bennünket.”
 • 80. szenttehén 2012. április 11. 14:49
  „Hát legyen meg a 100 Munkapunka!
  Válasszunk egy lovat köztársasági elnöknek, mert Caligula római császár is beválasztotta a lovát a szenátusba!
  Nincs a vetírnek lova? Van focija, ergo meg van az új Köztársasági Elnök!”
 • 79. 1120 2012. április 11. 14:21
  „"Öszödiböszmének": találóbb nickneved nem is lehetne...gratula! :D

  "Loadnak": (73.) De bizony, Németország a legjobb példa! Az egy másik kérdés, hogy mivel ott tisztán listás választási rendszer van, gyakorlatilag kizárt a megszerzett mandátumok tekintetében a "kétharmad" egy politikai tömb részéről. (Amikor náluk volt "kétharmad", az mindig CDU-SPD "nagykoalíció" esetén volt csak lehetséges...)
  Egyébként meg az ország nem lett "felfordítva" - ez igen tetszetősen hangzó hazugság "odaátról", de mivel naponta halljuk, egy kissé már unalmas...
  A köztársasági elnökök Németországban eddig MINDIG "pártemberek" voltak. Ami ott nem szervilizmus, itt persze az... Vicces! Nincs is említésre méltó hatalma a közt.-i elnöknek se nálunk, se a németeknél. Ez azonban NEM szervilizmus! Sokkal nagyobb a baj akkor, ha egy elnök szereptévesztésben van és még az elnöki hatalom korlátaival sincs tisztában ezért aztán rendszeresen túllép rajtuk. Ennek mutatta be iskolapéldáját Göncz Árpád 1990 és 1994 között...
  A Bundesratot meg azért nem lehet komoly szűrőnek tekinteni, mert azok tagjait meg a tartományok kormányai delegálják. Namármost ha "összszövetségi szinten" meg lenne (elméletben) egy politikai tömbnek a németeknél a "kétharmada", akkor nehezen elképzelhető, hogy ugyanez a "kétharmad" ne lenne meg tartományi összesítésben is...”
 • 78. öszödiböszme 2012. április 11. 12:56
  „75. kerteszb 2012.04.11. 12:35
  Miért a viktátor nem a rákosi alteregója??”
 • 77. Joebacsi70 2012. április 11. 12:52
  „Ki a bánatot érdekelne, hogy ki a KE, és kit izgatna, hogy ki a miniszterelnök és a kormányzópárt, ha normálisan működnének a dolgok az országban. Kérdezz meg egy svájcit, azt sem tudja, milyen pártok vannak náluk. Kérdezz meg egy norvégot ,lövése sincs, ki a pénzügyminiszterük. Nekik ugyanis van kenyerük, ezért nincs szükségük a cirkuszra. Magyarországon a gumicsontnak kicsi a tápértéke, ezért kell mellé a nagy műsor.
  Igazi rendszerváltáshoz teljes személyi garnitúra váltás is tartozik. Aki hithű komcsi volt, az is marad, mindegy, hogy most narancs, kék, zöld vagy piros színben tündököl. Aki érdekből volt kiszolgálója az előző rendszernek, annak mindegy, ki van hatalmon, csak a zsebét tömhesse.”
 • 76. Mankapunka 2012. április 11. 12:38
  „Gyerünk még!!!!!!”
 • 75. kerteszb 2012. április 11. 12:35
  „74: Túrabakancsa sírásával ne foglalkozz, a hozzá hasonló rajongók az ´50-es évek orbánjának is tapsoltak volna.”
 • 74. LAZA 2012. április 11. 11:33
  „57.
  Már a fejemnél volt (a nem létező)pisztoly,hogy főbe lövöm magamat.
  Én idióta én egy barom vagyok.Itt volt ez a joképű fiú ez a kiváló vívó és még kiválóbb éremosztó és ráadásul milyen jól tudott helyezkedni.Elcsesztem(csesztük),hát nem lett volna jobb?
  Igaz csak egy kicsit csalt, hazudott doktori címhez anyagot lopott!Mit csinált volna szegény?
  Megígérte az édesanyjának,hogy doktor lesz és egy ilyen jó fiú mint a palika mindig megtartja az ígéretét.
  Szóval már dördült volna a pisztoly,de még beleolvastam a hozzászólásokba.
  Az ám de hát olvasom,hogy itt egy kommentelő az örömében sírva fakadna ha megtenném.
  Csak nem lehet,hogy egy embernek ez legyen élete nagy öröme?
  Adok neki még egy kis időt hátha megvílágosodik az elméje és rájön,hogy mindenkinek így jó ahogyan van.
  Aztán mindenkinek jobb lesz ha mondjuk Áder lesz az Elnök.
  Talán azért is mert egyenesebb lehet a gerince,nem hajolt meg a vezér előtt inkább háttérbe vonult.
  ps.
  Jómagam azért még egy kicsit kételkedek Áder miatt mert viktornak pali típusra van szüksége”
 • 73. load 2012. április 11. 11:32
  „64.1120
  Németország nem jó példa, mert ott kétharmaddal + egy szervilis köztársasági elnökkel nem lehet felfordítani az országot.
  Ott a Bundestag által hozott törvények szűrője nem a szövetségi elnök, hanem a Bundesrat.”
 • 72. kerteszb 2012. április 11. 09:48
  „62: ez miben cáfolja azt, amit leírtam, hogy 1990-ben az SzDSZ nem nyert választást (sőt ´94-ben sem).”
 • 71. pacalpöri 2012. április 11. 08:27
  „Ebbe legalább sikerülhet Kapuvárt megelőzni :-)))”
 • 70. VargaP 2012. április 11. 08:25
  „ROMMEL 2 hozzászólását hiányolom”
 • 69. szenttehén 2012. április 11. 08:15
  „Nem Ádert, Kövért kell ide Köztársasági Elnöknek! Szerintem az ideális jelölt Habsburg György lenne!”
 • 68. öszödiböszme 2012. április 11. 08:11
  „47. Patriot 2012.04.10. 20:35
  Látom semmit sem fejlődtél. Az unalomig ismételt sémáidat mondod. Komcsik bla bla. Ja az áder is kisz titkár volt többek között. Gondolom addig nem terjedt ki az ismereted, hogy a fityisz padsoraiba is körül néz.
  Másrészről az szerintem is tuti a senkiházi fityisz ismét pártkatonát ültet oda. Mondjuk ez annyira nem izgat. Az már inkább miért ennyi az Áfa, a benzin az euró??? Tolvaj egy banda ez a bóvlikormány. Most a földeket nyúlják a fityiszes bandák.”
87 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DK megvonná Schmitt Pál ex-államfői juttatásait

Havi 1,5 millió forintos tiszteletdíj, lakás- és gépkocsihasználat a tét. Tovább olvasom