Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Áder János: a magyaroknak és a szlovákoknak büszkéknek kell lenniük egymás sikereire

A magyar és a szlovák pedagógusok joggal lehetnek büszkék egymás tanítványainak eredményeire, és büszkéknek is kell lenniük azokra, mert ezek a sikerek mindannyiukat erősíthetik - jelentette ki Áder János szerdán a szlovákiai Galántán.
Az egynapos hivatalos szlovákiai látogatáson lévő magyar államfő erről a közös épületben működő galántai Kodály Zoltán magyar tannyelvű és Janko Matuska szlovák tannyelvű gimnáziumban beszélt, amelyeket Andrej Kiska szlovák elnökkel közösen keresett fel látogatása záróeseményeként.

Áder János a két iskola megtekintése után beszédében azt mondta: úgy érzi, hogy mindkét intézmény pedagógusai kölcsönösen büszkék lehetnek egymás tanítványainak eredményeire, és büszkéknek is kell lenniük azokra, mert ezek a sikerek mindannyiukat erősíthetik. Hozzátette: a magyarokat és a szlovákokat ezer és ezer szál köti össze, s ezek sorában ma egyre több a gazdasági szál.

Andrej Kiska az oktatásügy szerepére mutatott rá beszédében, majd az egyes tanintézményeket méltatta. Az egy fedél alatt működő galántai magyar és szlovák tannyelvű oktatási intézmények példáját felhozva a szlovák elnök hangsúlyozta: a két gimnázium "a kitűnő együttélés szimbóluma a mi Szlovákiánkban", s bizonyítéka annak, hogy "a Szlovákiában élő magyarokkal közösen alkotunk egy olyan országot, ahol mindannyian jól akarunk élni együtt".

A két államfő a galántai gimnáziumokban tett látogatása végén megtekintette a diákok által bemutatott kulturális műsort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt: semmilyen formában ne valósuljon meg a drogtesztes javaslat!

Az Együtt elutasítja a rendőrállamot, a gyermekek és a felnőtt polgárok megfélemlítését és jogfosztását. Tovább olvasom