Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Áder János: a magyarok cselekvő összefogására van szükség

A magyarok cselekvő összefogására van szükség - jelentette ki Áder János köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában.
A magyarok cselekvő összefogására van szükség - jelentette ki Áder János köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában, ahol a Magyar Állandó Értekezlet, a Máért XI. ülésének résztvevőit fogadta.

Az államfő kijelentette: a Máért rendkívül fontos eszköz a magyarság kezében, a testület "a világ magyarságának tervezőasztala, eszköz, amely képessé tehet minket arra, hogy összetartsunk egy történelmi okokból földrajzilag osztott nemzetet. Olyan eszköz, amely képes megszerkeszteni és megépíteni az egyetértés útját". Ha nemzetről, magyarságról van szó, az érzelmi kötődés éppúgy szükséges, mint a józan, gyakorlatias hozzáállás - hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Áder János az egyszerűsített honosítást értékelve elmondta: akik ennek révén már megkapták a magyar állampolgárságot, "immár nemcsak lélekben, hanem a jog által is szentesítve" lettek a magyar nemzeti közösség tagjai. "Õk nem egy papírral lettek gazdagabbak, hanem egy küldetéssel. Esküjükkel vállalták, hogy cselekvő tagjai lesznek a nemzetnek" - tette hozzá.

Ennek kapcsán hangsúlyozta: a magyarokat sem mentheti meg önmagában az összetartozásba vetett hit. "Az érzés, hogy számíthatunk egymásra, különleges védőháló. Ahhoz azonban, hogy így is maradjon, cselekvő összefogásra van szükség. Annak felismerése, hogy minden magyar sorsa egyformán fontos, minden magyar közösség egyformán érték, minden teljesítmény elismerésre méltó" - hangsúlyozta Áder János.

"A világban ezer törésvonal mentén repedeznek a biztosnak hitt alapok. Ebben a folytonos változásban minden korábbinál nagyobb szükségünk van egymásra" - mondta az államfő, akinek beszédét a Sándor-palotában külhoni magyar politikusok mellett meghallgatta Martonyi János külügyminiszter, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, továbbá államtitkárok, helyettes államtitkárok, parlamenti képviselők és nemzetpolitikai ügyekkel foglalkozó minisztériumi szakemberek is.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2012. október 10. 09:45
    „Igaza van Áder Jánosnak, a magyarok összefogására van szükség, hogy észre térítsék az állandóan hazudozó Orbánt, habár a fideszes szavazók imádják, hogyha hazudoznak nekik, de talán rövid időre (másfél évre) kibírnák a hazugságok kábító gyönyöre nélkül is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csapódott egy autó Lábodon, ketten megsérültek

A sofőr súlyosan, egy utas könnyebben megsérült, amikor személygépkocsijukkal az árokba csapódtak… Tovább olvasom