Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Áder János: a Magyar Posta az ország gazdaságának, társadalmának motorja

A Magyar Posta többet jelent egy vállalatnál, benne az ország gazdaságának, társadalmi működésének egyik motorját tisztelhetjük - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön a Magyar Posta "Tradíció és innováció" címmel rendezett gálaestjén, Budapesten.
Hozzátette: a Magyar Posta fennállása óta élen járt a modernizációban, az ügyfelek, partnerek minél korszerűbb kiszolgálásában.

A köztársasági elnök beszédében kitért arra, hogy a 145 éves Magyar Posta az elmúlt fél évszázad legnagyobb kihívása előtt áll, 2013. január 1-jétől olyan piaci körülmények között kell működnie, amelyben másokkal kell versenyeznie.

Áder János hangsúlyozta: a postát övező bizalom nem pusztán üzleti jellegű, az egy olyan nemzeti vállalatnak szól, amely megbízható, biztonságos szolgáltatásaival érdemessé vált erre, postások ezreit háztartások millióiban köszöntik kedves ismerősként.

A Magyar Posta a deáki kiegyezést követő nemzeti polgárosodás évtizedeiben, Baross Gábor minisztersége idején tette meg az első korszakos lépést az erős és korszerű vállalattá váláshoz. A néhai vasminiszter vasakarattal látott céljai megvalósításához, többi között ahhoz, hogy a postát modern, a kor minden kihívására válaszolni képes vállalattá formálja. Törekvéseit siker koronázta, és a piacnyitás küszöbén ehhez hasonló vasakaratra van szükség - mondta a köztársasági elnök.

Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöke a gálaesten arról beszélt, hogy október óta Magyarországnak olyan postatörvénye van, amely megfelel az európai normáknak, és lehetőséget ad a Magyar Postának a helyállásra a liberalizált piacon. Tavaly a vállalat kidolgozta és elfogadta stratégiáját, 2012 volt a megvalósítás első esztendeje. Kiemelt cél a posta szolgáltatói jellegének erősítése, az ügyfelek minél szélesebb körű kiszolgálása - tette hozzá.

Geszti László, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója elmondta: a megújulás biztos alapja a meglévő tradíció, szaktudás. Jövő év január elsejétől a Magyar Posta minden szolgáltatásával megméretteti magát, az elmúlt években az új körülményekhez igazították a vállalat működését, és állandóan fejlesztik szolgáltatásait.

A Magyar Posta az ország egyik legnagyobb foglalkoztató, csaknem 34 ezer embernek ad munkát, jelentős szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalásban - tette hozzá a vezérigazgató.

A gálaesten részt vett Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Tarlós István főpolgármester. A mintegy 500 fős rendezvényen képviseltették magukat a Magyar Posta egykori és jelenlegi vezető, üzleti partnerei, hatósági kapcsolatainak képviselői, köztük Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Schmidt Pál, a negyedik mobilszolgáltató MPVI Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Posta volt vezérigazgatója, Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, aki korábban a Magyar Posta általános vezérigazgató-helyettese volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-büdzsé - Orbán tárgyalt az Európai Tanács elnökével

Elfogadhatatlan lenne egy olyan uniós költségvetés, amely "méltánytalan" helyzetbe hozza Magyarországot - erősítette meg a magyar miniszterelnök.
Tovább olvasom