Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Áder első útja a Siratófalhoz vezetett Izraelben

Jeruzsálem szent helyeinek, vallási és történelmi nevezetességeinek fölkeresésével kezdte meg háromnapos közel-keleti útját Áder János hétfő délután Izraelben.
A köztársasági elnök megtekintette Jeruzsálem óvárosát, ahol a zsidó vallás, a kereszténység és az iszlám szent helyei is megtalálhatók. Első útja a Siratófalhoz, a judaizmus szent helyéhez, a rómaiak által lerombolt második zsidó templom maradványához vezetett, amelynek repedéseibe a vallásos zsidók a hagyomány szerint az Istennek szóló kéréseiket tartalmazó cédulákat helyezik.

A köztársasági elnök sétát tett a Jézus keresztútjának stációit megörökítő Via Dolorosán, majd rövid látogatást tett a jeruzsálemi osztrák (korábban osztrák-magyar) zarándokházban, ahol Bernadette Schwarz rektorhelyettes fogadta.

Áder első útja a Siratófalhoz vezetett Izraelben. Fotó: MTI (galéria)

Ezután felkereste a Szent Sír-templomot, amelyen hat keresztény vallási közösség - a római katolikus, a görögkeleti, továbbá az örmény, a kopt, a szír és az etióp ortodox egyház - osztozik. A templom a keresztények hite szerint Jézus keresztre feszítésének, eltemetésének és feltámadásának helyén épült.

Áder János este munkavacsorán vesz részt Simon Peresszel, Izrael Nobel-békedíjas államfőjével.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. Tumbanu 2012. július 22. 10:41
  „Ennek az embernek minket kellene képviselni, egységesen, elfogultság és szélsőségek feszegetése nélkül (hisz valami egységet csak így lehet mutatni, ha már ez a cél külföld felé). nem vagyok benne biztos, hogy a magyarok többsége a siratófal előtt dekliben hajlongana, sem abban, hogy ez tetszik az embereknek.”
 • 74. gjozsi88 2012. július 21. 13:36
  „Antifricc!
  Szerintem nézd meg inkább azokat a véleményeket, melyek a Jobbik kilépése az unióból nevű gazdasági összeomlást fogja eredményezni!
  Mondjuk kezd a számolást úgy, hogy a mostani termelésünk 80%-a azonnal olyan drága lesz az uniós piacon a vámok miatt, hogy senki nem veszi meg...igy gyártani sem kell!
  Mi lesz akkor a forinttal, a megélhetése és a közszolgáltatásokkal?
  Rohadtul nem lenne jó, ha erre a kinos kudarc után jönnénk rá........!”
 • 73. AntiFricc 2012. július 20. 22:13
  „66 pancsedli

  Az emberek megunták a holoka.. dumátokat, nézd csak meg a legújabb Ipsos eredményeket. Egy idő után betelik ám a pohár, aztán jajj nektek! :]”
 • 72. gjozsi88 2012. július 18. 18:24
  „bojtár
  67
  Abból élünk.......a te melldöngetésed még nem fizető eszköz!”
 • 71. Pretorianus 2012. július 18. 15:50
  „66. pancser 2012.07.18. 09:04
  Ismét szénné égetted magad...Nem tárgyalni ment,főleg nem kereskedelemről,iparról sb...
  Egy svéd diplomatára megemlékező "ünnepre" volt hivatalos...”
 • 70. Rebeka01 2012. július 18. 10:23
  „Ideje tehát megtudni, kik azok, akik felmenőik, Kohn Béla és Rosenfeld Mátyás nyomdokain ma, 2012-ben is magyargyilkolásra szövetkeznek, s ők beszélnek ilyen-olyan bűnökről, miközben elsősorban fajtársaik a felelősek hazánk kommunizmusba, majd kapitalizmusba züllesztéséért, több ezer magyar ember haláláért, százezrek kivándorlásáért, hatmillió magzat megöléséért, az ország kiárusításáért, és még hosszan sorolhatnánk csak a hazai "érdemeiket", hogy a palesztinai népirtásról vagy a többi emberiségellenes bűncselekményükről most terjedelmi okok miatt ne is beszéljün”
 • 69. Rebeka01 2012. július 18. 09:59
  „Amerika és izrael a legnagyobb háborut előidéző,kell nekik az olaj, a más földje.a palesztin gyerekek aztán örök álomra hajtották fejüket a gazai övezet bombázásakor.”
 • 68. bojtár 2012. július 18. 09:41
  „66. pancser 2012.07.18. 09:04
  téged rossz iskolába iratak összekevertette veled a rabbit ezt a két szót gyűlölet nem egyenlő az logikus gondolkodással mert ha valaki logikusan gondolkodik az már gyűlölködik:)
  szánalmas az ajvérkodásotok csak vísítotok mint a vettmalac”
 • 67. bojtár 2012. július 18. 09:28
  „54. embertelen 2012.07.17. 17:50
  örülök neki ,hogy a helyesírásból a hatalmas tudásoddal és jövőbe látó képességeddel ilyen sámáni jóslatokra vagy képest ,de ez egy kicsit kapufa esetleg előfordulhat az is ,hogy két fele gépelek és a munkahelyi az fontosabb mind amellett enged meg,hogy ha engem nem zavar az esetleges hibák akkor had ne érdekeljen már egy ilyen helyesírási hibáktól hemzsegő újságban jó?
  53. mir 2012.07.17. 17:50
  miért is rúg kapálózok?nekem annyit jelent a fröcskölődésetek mint ha Kínába eldőlne egy bicikli ember:)
  51. gjozsi88 2012.07.17. 17:37
  hát öregem no comment számolgasd a GDP-det:)
  50. pancser 2012.07.17. 15:43
  hanuka folytat tovább mert nemsokára jön a JOBBIK
  mind amellett ez a triumvirátus gyöngyszemei közül egyik sem válaszolt se linkel sem érdemleges válasszal az általam belinkel és leírt kérdésekre ezzel egyben ismételten beigazolódott ,hogy ennyi ésszel ami nektek van fegyver nélkül is közveszélyesek vagytok!!!
  Óvatosabban mert egymást fröcskölitek a nyálatokkal

  55. Pretorianus 2012.07.17. 18:29
  ezeken már túl vagyok egyiket sem tudják tudták megcáfolni csak a fopájuk nagy meg terelgetnek immel-ámmal csak a kérdésekre nem válaszolnak mert nem tudnak”
 • 66. pancser 2012. július 18. 09:04
  „"Pre..... " tudod ki égett szénné? A gárdád haver meg ti! Olyanokkal árulsz egy gyékényen akiket az egész világ megvet, nem írom le, hogy kik, de nem kell sok képzelő erő ahhoz, hogy bárki kitalálja.
  Egyébiránt egy épeszű ember oda megy látogatóba,így a köztársasági elnök úr is ahol hasznot remél a hazája számára, befektetőket, munkahelyeket, adót ebből kifolyólag adóbevételeket, végső soron szebb, jobb magyar életet. Nem olyan bonyolult ez, de akinek gyűlöletből készült hályog van a szemén ezt nem veszi észre, mert az agya is eltompult.”
 • 65. Pretorianus 2012. július 18. 07:34
  „szabó,a pénzed máshogy is élvezhetnéd,/nem piára költve/hanem mondjuk amerikába települt vietnámiakat segíthetnél,kicsit vezekelve a múltad miatt...Igaz,ez csak lelki megtisztulás lenne és öröm,de az a te fajta iszákosnak nem jó.És végezetül,magyarul már nem is tudsz köszönni? Jó munkát végeztek nálad a sivatagból... :)))”
 • 64. szabo1936 2012. július 18. 02:09
  „63.
  Pia nelkul nem tudsz elni?
  Dehogy nem de mivel van lovem amit ha elmegyek az orok vadaszteruletre ugysem tudok magamal vini miert ne elvezem most?
  De terjunk visza a temara ha most Magyarorszagon meg elne kb 500 vagy 700 ezereltob zsido akor nem lene ot munkanelu ember mivel ok igen jo uzlet emberek es ok tudnanak munkat csinalni azoknak akik most munkanelkul vanak.A zsidokon kivul csak a kinaiak akik olyan jo vagy talan meg job uzletemberek mint a zsidok,azert hivjak a kinaiakat angolul "the jews of the orient.Na es nektek most miert nincsen problematok a kinaiakal oket is most meg a legkiseb falukban is meglehet talalni Magyarorszagon es a legselejteb arukat aruljak,az egesz Magyaor orszag ugy naz ki mint egy kinai aruhaz!
  Gondolom,hogy te Soproni vagy es tudom ha te leulnel velem egy kocsmaban Sopronban en azonal megrendelnek 6 uveg kek-frankost {mert igy nem kell a pincernek minden 10 pecben oda szaladni) mar 3 harmadik uveg utan megtudnalak gyozni arol,hogy te egy rosz vaganyra szaladtal.Persze mivel en nem ismerlek teged szemelyesen az is lehetseges,hogy mar a masodik uveg utan a mentok teged hordagyon vinenek ki a kocsmabol az "alkohol" az egy nagy ur aval csak komoly es eros akaratal rendelkezo emberek tudnak parbajozni.
  Shalom brother!”
 • 63. Pretorianus 2012. július 17. 21:33
  „61. szabo1936 2012.07.17. 21:16
  szabó,neked értelmezési problémáid vannak.Ki beszél itt a régi zsidókról és ki beszél itt egyáltalán a zsidó átlag emberekről? Itt az államról van szó és a vezetőikről.Nem az egyszerű emberekről.Nem érdekelnek,és én sem őket.POLITIKA szabó,politika.Abból is a legrusnyábbik fajta.
  Más.
  Pia nélkül nem tudsz létezni?”
 • 62. Pretorianus 2012. július 17. 21:27
  „Én minden nap nyugodtan alszom el,hiteltelen! És úgy is kelek! Nem kell nekem ahhoz amerikai katona,neked igen,fene a gusztusod...
  Mi közöm van? Csupán annyi,mint ahogy felemelem a hangom mindenhol,ahol ennyi embertelenség történik,közben pedig angyaloknak állítják be magukat.Ja hogy ez neked nem tetszik.Magasról teszek rá.Az operettet és az elefántot meghagyom neked,én fajkasházival értek egyet,pedig ő is zsidó,és a kedvence Wágner!
  Esetleg még egyetlen mondatot idézz,hiteltelen,ahol épp gyűlölködöm...Nem fog menni!
  A Tényekre pedig természetesen csak üres szavakat és vádaskodást kaptam...Rólad ennyit :) Te is csak szénné égeted magad....:))))”
 • 61. szabo1936 2012. július 17. 21:16
  „Ram lehet ugrani de az igasagot nem lehet megcafolni.
  Az igasag pedig az,hogy ha nem letek volna zsidok Magyarorszagon akor most ot olyan orszag lene mint Albaniaban.A zsidok voltak azok akik Magyarorszagot iparositotak a Weiszmafredok,a Hatvaniak,A Dreherek es meg sok sok masokat lehetne sosorlni.Engem soha a budos eletben nem bantot egy zsido es azt gondolom,hogy azok akik itt mindig zsidoznak ha viszagondolnak az eletukben oket sem bantotak.Ezt a hulyeseget a nemetek mar megprobaltak es igen porul jartak vele az mar a nyugati vilagban kiment a divatbol.Egy ilyen kutyaval mar nem lehet vadaszni!Igen sajnalatal nezem,hogy az ohazamban enyi ertelmesen irogato ember 2012 ben meg mindig bedol enek a suket demagog dumanak.Engem megtamadhatok nem lesz az elso sem az utolso ea hozavagyok mar szokva ehoz engem csak az bant,,ha elfelejtem feltankolni az ital keszletemet,szerencsere a mai napon nincsen ilyen problemam de ha lene akor sem a zsidokat hibaztatnam..”
 • 60. pancser 2012. július 17. 21:10
  „No megjelent a gyűjtögető, jegyezgető, "Pre........" . Mit keresnek az amerikaiak Közel-Keleten? Azt keresik, hogy nyugodtan álomra hajthassa a fejét minél több ember. És neked mi közöd egy pici ország állampolgárának, ahhoz, hogy mi van arrafelé? Amerika világhatalom világpolitikát csinál. A magyar szélsőjobb viselkedése olyan mint amikor a kisegér megakarja hágni az elefántot. Te is inkább dúdolgatnád a zsidó származású magyar operettszerzők fülbemászó dallamait, attól talán nem lennél ilyen gyűlölködő. "A lányok, a lányok a lányok angyalok.... "”
 • 59. Pretorianus 2012. július 17. 20:10
  „56. szabo1936 2012.07.17. 19:09
  A kiárusítok nem magyarok,csak az állampolgárságuk az.Ugyanúgy,ahogy te sem vagy amerikai,csak amerikai állampolgár...”
 • 58. Pretorianus 2012. július 17. 19:56
  „56. szabo1936 2012.07.17. 19:09
  Nem szabó,engem speciel jobban érdekel,hogy egy embertelen ,elnyomó kishatalmat a te befogadó országod miért értékel olyan nagyra,hogy obamának nem a tanácsadói mondják meg,hogy mit csináljon,hanem abból a kis poros országból jön neki a parancs...Az érdekel engem,miért adnak az amerikai állampolgárok nekik minden évben 3 milliárd dollárt az adó dollárjaikból? Magatokra nem tudjátok elkölteni? Ha már rákérdeztél,mit kerestek,keresnek a jenkik Irakban? Vegyi fegyvereket? :)Afganisztánban? Hullanak a katonáitok,mint a legyek,a semmiért...Miért jó ez nektek?
  Másodrendű állampolgárként pedig csak azt lehet kezelni,aki hagyja.Az meg vessen magára...
  Erős vár a mi Istenünk!”
 • 57. knifemaster 2012. július 17. 19:12
  „8. Madarász 2012.07.16. 22:20
  Akkor ezek szerint pl. Peréz is tiszteletlen?
  Vagy csak én hittem eddig azt ,hogy hímnemű?”
 • 56. szabo1936 2012. július 17. 19:09
  „Ha az Israeli allampolgarok megveszik az egesz Magyarorszagot az akor kinek a hibaja? Ne felejtsek el,hogy ha nincsen elado akor nincsen vevo.Az eladok magyarok!
  Az is igen erdekes,hogy a volt nagy Magyarorszag teruleten elo magyar szarmazasu embereket masodrendu allampolgarkent kezelik,de aval a magyarorszagi nagy magyarok nem igen torodnek.
  Oket joban erdeklik a palesztinok az iraniak,az afganok,nekem inen ugy nez ki,hogy a mohamedan hitteritok igen sikeres munkat vegeztek Magyarorszagban.
  Nem sokara egypar hozzaszolo ugy fogja befejezni a hozzaszolasat,hogy Allah Akhbar!!!!”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NFM: fontos az alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Magyarország támogatja az összehangolt fellépést az Európa 2020 stratégia klímapolitikai… Tovább olvasom