Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Adatgyűjtés: mérlegen az időfelhasználás

A Központi Statisztikai Hivatal 2009. október 1-je és 2010. szeptember 30. között a lakosság körében időmérleg-felvételt végez.

Ennek célja, hogy a 10 és 84 év közötti népesség életmódjáról, éves időfelhasználásáról információkat szolgáltasson.

Az összehasonlítás a korábbi vizsgálatokkal lehetőséget ad arra, hogy vizsgáljuk a társadalomban és gazdaságban lezajlott változások életmódra gyakorolt hatásait, a társadalom különböző csoportjai életvitelének alakulását.

Az adatgyűjtés első eredményeit 2011 első negyedévében publikálja a KSH. A felvételből nyerhető információk széles körét a tudományos kutatókon túl a gazdaság, a közlekedés és hírközlés, az oktatás és kultúra, a szociális helyzet és családügy, a mezőgazdaság és vidékfejlesztés, az ifjúság, a sport és turisztika kérdéseivel foglalkozók is jól hasznosíthatják. A magyar életmód-időmérleg felvétel tematikáját és feldolgozási lehetőségeit tekintve megfelel az Eurostat elvárásainak, ezáltal lehetőséget teremt az adatok nemzetközi szintű összehasonlítására is.

A KSH kérdezőbiztosi hálózata az ország csaknem 640 településén végzi egy éven keresztül ezt az adatgyűjtést, melynek során mintegy 12 ezer embert kérdeznek meg. A kérdezőbiztosok megbízási szerződéssel rendelkeznek. A felmérés során gyűjtött adatokat a KSH az adatvédelmi és a statisztikai törvények előírásainak szigorú betartásával, az egyéni azonosítást kizáró módon kezeli és azokat csak statisztikai célra használja fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változott a Stop.hu tulajdonosi szerkezete

Megváltozott a Stop.hu hírportál tulajdonosi szerkezete, miután a kisebbségi tulajdonos Horváth Éva… Tovább olvasom