Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Adataink elrejtése - egy kattintással

Nem kívánatos pillantások elöl zárhatjuk el a számítógépen tárolt adatainkat a Folder Shield elnevezésű ingyenesen letölthető alkalmazással.

A Windows 95/98/Me változatai alapvetően semmilyen adatvédelmet nem tartalmaznak: a könyvtárakhoz bárki szabadon hozzáférhet, mindössze egy kattintás az egész. Mivel ezeket az operációs rendszereket elsősorban az otthonokban használják, ahol természetéből adódóan mindenki egy gépen "lóg", azaz a gyerekek játékai mellett a szülők munkái és család összes levelei is megtalálhatóak, nem árt fokozott figyelmet fordítani az adatok védelemére.

Védelem egyszerűen

A Folder Shield 2001 nem az egyetlen program ebben a kategóriában, ám kétségtelen, hogy üde színfolt a drága és bonyolult védelmi szoftverek mellett. Kezelését pillanatok alatt elsajátíthatjuk, ráadásul minden operációs rendszeren működik. A program elve egyszerű: kijelölünk egy vagy több könyvtárat (Add Folder) és engedélyezzük azok védelmét (Enable Protection), ezek után pedig egyszerűen "eltűnnek" - a visszaállítás a Protection kapcsoló elvételével történik.

A Folder Shield 2001 védelmének kijátszása nem egyszerű, amit többféle eszköz is biztosít: jelszó, a Windows boot-menü (F8), a regisztrációs adatbázis (regedit) és a programvisszavonás védelme, illetve a Start menüben található Dokumentumok mappa használatának letiltása. A Folder Shield ezek mellett megvéd a vírusok ellen is, hiszen a kártevők számára az elrejtett mappák is láthatatlanok maradnak. A program bőséges szolgáltatásai ellenére igen kisméretű, kevesebb, mint 1 megabájt.

A szoftver letöltése az Origo Szoftevrbázisból  >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családtörténelem Petőcz módra

Az ősök a ma szlovák területhez tartozó Keszegfalváról indultak, az élők közül pedig a minap… Tovább olvasom