Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

A VPOP házkutatást tartott az Omninvest Kft.-nél

Házkutatást tartott a Vám és Pénzügyőrség (VPOP) Omninvest Oltóanyag kft. székhelyén. A pénzügyőrök több kötetnyi, köztük a H1N1 oltóanyag kifejlesztésével és a gyártással kapcsolatos dokumentumot foglaltak le a cég székhelyén - számolt be az MTV szerda esti híradójában.

A csatorna információi szerint a pénzügyőrök jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás miatt nyomoznak a cégnél. A vámosok szerint az Omninvest nem számolt el azzal a kétmilliárd forint állami támogatással, amit a vakcina kifejlesztésére kapott, az adóbevallásában pedig valótlan adatokat tüntetett fel - hangzott el a híradóban.

"A pénzügyőrök azt is feltárták, hogy az Omninvest 2006 és 2009 között fiktív számlák felhasználásával és szabálytalan értékcsökkenés-elszámolással több mint 730 millió forint jogtalan haszonhoz jutott" - tették hozzá.

A kft. tulajdonosa idén júliusig egy Cipruson bejegyzett cég volt. Az Omninvest a tisztázatlan tulajdonosi háttér ellenére is éveken keresztül milliárdos megrendeléseket kapott az államtól, legutóbb a H1N1 elleni oltóanyag kifejlesztésére. A szerződéseket titkosították - hangzott el a híradóban.

Sipos Jenő a VPOP szóvivője az MTV-nek nyilatkozva elmondta: "Az érintett cég vonatkozásában a Vám és Pénzügyőrség nyomozást folytat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás bűncselekmény gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen, jelenleg az adatgyűjtés van folyamatban."

A híradóban elhangzottak szerint a csatorna az Omninvest kft. vezetőit is kereste, "de azt mondták, hogy amíg tart az eljárás, nem kívánnak megszólalni az ügyben".

A nemzetgazdasági miniszter június végén indított vizsgálatot az Omninvest állami támogatásával kapcsolatban, "lehetséges ugyanis, hogy "a cég önmagát bízta meg a H1N1 influenza-járvány elleni oltóanyag kifejlesztésével" - közölte akkor a tárca, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság Versenyjogi Főigazgatósága is vizsgálatot folytat az ügyben.

Papcsák Ferenc, kormánybiztos július végén jelentette be, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az állam Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseit is vizsgálja. Erre a cég annyit reagált, hogy "az Omninvest, ahogy eddig, úgy ezután is nyitottan áll minden vizsgálat elé".

Olvasóink írták

 • 3. igazszó 2010. október 28. 20:24
  „Mi jár annak, aki nem mondott igazat, és megtévesztette a polgárokat?????

  Falusi Ferenc: oltatni kell, míg jó az idő
  MTI/Magyar Nemzet 2009. november 01. 12:13
  Forrás: http://hirszerzo.hu/belfold/128731_falusi_ferenc_oltatni_kell_mig_jo_az_ido

  ....."Falus Ferenc szerint jórészt tévhitekre és a bizalmatlanságra épít.

  Úgy fogalmazott, hogy a "guta üt meg attól a sok hülyeségtől, ami ez ügyben - legtöbbször minden szakmai tényt meghazudtolva, áltudományos magyarázatok mögé bújtatva - elhangzik". Hozzátette azt is, ha tavaly, vagy tavalyelőtt a szezonális influenza-vakcinával senkinek nem volt problémája, most, amikor lényegében ugyanolyan vakcinával oltanak, mi vele a baj? Véleménye szerint érdemes elgondolkozni azon is, hogy mi okozza a háziorvosi szakma ellenállását, valóban szakmai aggályok állnak-e a jelenség mögött.

  Arra a kérdésre, hogy vajon miért nem tisztázzák a vakcinagyártó tulajdonosi hátterét illető híreszteléseket, a tisztifőorvos azt mondta, a vakcina jó, a gyártója 16 éve szállít influenza elleni oltóanyagot a lakosságnak kiváló minőségben. Pontosan maga sem ismeri a cég tulajdonosi hátterét, mondta, de az nem is érdekli. A kőbányai gyógyszergyár tulajdonosi háttere kit érdekel? - kérdezett vissza.

  A terheseket illetően azt mondta, bár rajtuk nem tesztelnek gyógyszereket, de vannak esetek, amikor nekik is gyógyszereket kell szedniük. Erről sok tapasztalat, adat van. Így arról is, hogy a terheseket miért kell védőoltásban részesíteni. Arról is, hogy míg az oltás számukra kis kockázat, az újinfluenza viszont életveszélyes lehet.

  Hangsúlyozta azt is, hogy a Tisztifőorvosi Hivatal kommunikációja ebben az ügyben a kezdetektől egyértelmű. Járvány lesz, a megbetegedések súlyos szövődményekkel járhatnak, és az oltás hatékonyan csökkentheti a kockázatokat, különösen a kiemelt kockázati csoportba tartozó terheseknél.

  A mellékhatásokat firtató kérdésre elmondta,az oltóanyagban ólom nincs, higany viszont igen. Ez azonban szerinte nem minőségi kritérium, a higany thiomerzál formájában van benne, ami vízben oldódó, veszélytelen vegyület, kiürül a szervezetből."”
 • 2. igazszó 2010. október 28. 20:19
  „Na Falusy Ferenc, most mit mondana ezekután, megérte hazudni????? Még az is lehet, hogy lónyál volt a vakncinába!”
 • 1. fióka 2010. október 28. 07:19
  „és ezt most kell csinálni amikor elkezdték hülyíteni az embereket az oltóanyaggal már mondták bajnai és társai offshore cégeit állami pénzekből finanszírozzák egy kis ciprusi körítéssel.Az eszem megáll lopást a csalást a hazugságok tömkelege milliárdos sikkasztások és nem történik semmi folytatódik minden ott ahol van”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Lépjen ki az alkotmány-előkészítő bizottságból is a Fidesz!

A Jobbik szerint a Fidesz nem tiszteli az alkotmányosságot, "méltó örököse a sztálinista alkotmánynak". Tovább olvasom