Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A VOLT-ot nem fenyegeti veszély

Szponzorok híján elmarad a Budapest Parádé, a szervezők csak a Parádé Bónusz névre keresztelt nagyszabású „záróbulit” tartják meg. A soproni VOLT Fesztiválra – szerencsére – stabil támogatói kör jellemző, így nem fenyegeti hasonló veszély.
A fővárosban tavaly hetedik alkalommal tartottak Budapest Parádét, amely 2000. óta a leglátogatottabb hazai elektronikus zenei eseménnyé vált. Idén augusztusban már nem lesz parádé, a szervezők csak a Parádé Bónuszt, azaz a zárórendezvényt tartják meg.
– A főváros szívében zajló program a közönség számára ingyenes, így a tetemes, közel 150 millió forintos költségvetés mellett kizárólag szponzori bevételre támaszkodhatott – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Lobenwein Norbert főszervező. – A Parádé idei elmaradásának oka is elsősorban a finanszírozással függ össze. Közterületen az illetékes szervek képtelenek voltak biztosítani, hogy az eseménynek otthont adó utcákat ne lepjék el az illegális árusok. A legtöbb cég – sör-, ásványvíz-, üdítő- vagy éppen energiaital-forgalmazók – azért támogatták a Parádét, hogy azon markánsan jelen legyenek, náluk csapódjon le a több száz-

ezres látogatottságnak köszönhető fogyasztás. Ezt az utóbbi időben képtelenség volt biztosítani, hiszen öt–tízméterenként illegális árusokkal telt meg a tér.
Egész más a helyzet a Parádét záró Bónusz fesztivállal, amelynek a Népstadion Kert ad otthont évek óta. A legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztiválként nyilvántartott esemény idén még illusztrisabb fellépőkkel várja a parádézókat.
A soproni VOLT Fesztivált szintén nem fenyegeti a támogatók elpártolása, hiszen stabil szponzori háttérrel bír.
„ A VOLT Fesztivált szponzoráló cégek kivétel nélkül elégedettek, és hozzánk hasonlóan több éves szerződést szorgalmaznak.”
– Az utóbbi időben csak akkor távozott valaki a szponzoraink közül, ha a stratégiai tervezés más irányba, más célközönség felé fordította őket – tette hozzá Lobenwein Norbert. – A szponzoroknak komoly szerep jut a VOLT Fesztivál esetében is, hiszen az egyre növekvő költségvetésünk közel felét ők állják. Bár még nem árulhatunk el konkrétumokat, az idei évben várható jelentős számú világsztár meghívása elképzelhetetlen volna a legnagyobb támogatóink nélkül – zárta Lobenwein Norbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom