Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

A vizitdíj miatt nőnek a kisnyugdíjak

A vizitdíj bevezetése miatt emelkednek a legkisebb nyugdíjak. Van olyan, akinél ez idén már a negyedik emelés.
A vizitdíj bevezetéséhez kapcsolódóan február 15-étől emelkedtek a nyugdíjak, de ez az intézkedés nem mindenkit érint. Februárra értelemszerűen félhavi, márciustól egyhavi emelés jár mindazoknak, akiknek az összes ellátása nem haladja meg havonta az 54 ezer 260 forintot. Akinek ennél kevesebb az összellátása, de 27 ezer 130 forintnál többet kap, annak havonta egységesen 200 forint ellátás jár. Akinek 27 ezer 130 forintnál, tehát az öregségi nyugdíjminimumnál is kevesebb a havi ellátása, annak 300 forinttal emelkedik a nyugdíja havonta.

Ez nem az első nyugdíjnövelés az idén, hiszen januártól emelkedett mindenkinek a nyugdíja, akinek 2007. január 1. előtt állapították meg. Az emelés mértéke minden nyugdíjasnál egységesen négy százalék volt.

Ezenkívül tovább haladt a kormányzat ötéves nyugdíjkorrekciós rendszere. Az idei, vagyis a második évben újra öt százalékkal emelkedett az özvegyi nyugdíj, most 55 százalékról 60-ra. A korrekciós csomag szerint az 1988 előtt megállapított nyugdíjak is növekedtek – férfiak és nők különböző mértékben. Az emelés fölső határa mindnyájuknál 10 százalék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl: Kránitz eltereli a figyelmet a város helyzetérQl

Kránitz Lászlónak a pólusközpont kérdésében való megszólalásának célja, hogy elterelje a figyelmet… Tovább olvasom