Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

A vízdrágulás mértéke az önkormányzatokon is múlik

A biztonságos szolgáltatás és a vízközmű vagyonnal való hosszú távú, felelős gazdálkodás megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy az önkormányzatok többet fordítsanak a vízközművek fejlesztésére.
A DRV közleménye szerint a vezérigazgató a vízdíjak emelkedésének mérséklése érdekében a szorosabb partnerség fontosságára hívta fel a polgármesterek figyelmét, kiemelve azt a tényt, hogy az érintett önkormányzatok jó része az utóbbi években semmit sem forgatott vissza az eszközhasználati díjakból a vízközmű rendszer karbantartására. Százharmincnyolc településből száztizenöt tavaly egyetlen forintot sem költött vízközmű fejlesztésre - mondta Winkler Tamás.

A DRV júniusban kinevezett új igazgatója aggasztónak nevezte a kialakult gyakorlatot akkor, amikor az önkormányzati tulajdonú vízművekkel ellátott települések csaknem 60 százalékánál előfordult az elmúlt évben legalább egyszer, hogy kifogásolható minőségű volt a víz. Az elöregedő hálózatok nemcsak a víz minőségén rontanak, hanem az elavult rendszer miatt drágább üzemeltetési és fenntartási költségek is befolyásolják a lakossági vízdíjakat - hangsúlyozta a vezérigazgató, aki szerint a mérsékelt áremeléshez elengedhetetlen, hogy az önkormányzatok többet költsenek vízközmű fejlesztésre.

Hozzátette: a vízminőség javítása, a vízszolgáltatás biztonságának növelése, a fogyasztói elégedettség valamint a nyereséges működés érdekében a jövőben felelősebb vízgazdálkodást és hatékonyabb együttműködést vár az önkormányzatoktól.

Olvasóink írták

  • 2. szocdem 2010. november 19. 11:27
    „A vízdíjban jelentős profit van - pedig a vezetékes ivóvíz és csatorna szolgáltatás kötelező állami feladat!

    Mit is keres benen a profit???”
  • 1. janika 2010. november 18. 07:07
    „Hát igen! A lakosság háta mögött az önkormányzat és a szolgáltató dönti el hogyan és mennyire vágják meg a lakosságot, mint a szemétügyekben szolgáltatásnál. Ha ezeken múlna még a gémeskútra is szerelnének vízmérőt. Sajnos vannak töketlen polgármesterek akik még arra sem képesek, hogy chipet rakassanak a szemetes edényre és csak az elszállított mennyiség után fizessen a lakosság!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: politikai hangulatkeltés Budai Gyula célja

Az MSZP elnöke szerint a politikai hangulatkeltés volt Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos… Tovább olvasom