Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A visszaigényelt adó utalása folyamatos

Nyugat-Dunántúl - Március elejére már 100 ezernél is többen készítették el a 2009-re vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásukat a régióban.

Az adatok rögzítése, ellenőrzése, a visszaigényelt adó utalása folyamatos. A visszatérítések teljesítése a beérkezéstől számított 30. napon történik, de a pénz megérkezéséhez a postázás és az átutalás átlagosan 5–6 napját is érdemes hozzászámítani. Fontos a hibátlan kitöltés, mert ha a javításhoz az adózó közreműködésére is szükség van, akkor később kapja vissza a neki járó pénzt. Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának tapasztalatai szerint a bevallásokról gyakran hiányzik az aláírás és sokan rosszul adják meg a születési dátumukat. Az adózók jellemzően nem teljes körűen közlik az adó megállapításához vagy az egyes kedvezmények igénybevételéhez szükséges adatokat. A visszaigénylést az előlapon jelölni kell és meg kell adni a postai utalási címet vagy a pénzintézeti számlaszámot. Ezek hiányában az automatikus utalásra a törvény nem ad lehetőséget, hanem külön igénylésre, 30 napos határidő után lehet az adó-visszatérítést megkapni. Az utalási címet akkor is fel kell tüntetni, ha az adózó önkéntes pénztárba vagy nyugdíj-előtakarékossági számlára kéri a pénzt.

Az adózók idén is több lehetőség közül választhatnak: a bevallást elkészíthetik az APEH honlapjáról (www.apeh.hu) letölthető programmal, benyújthatják elektronikusan vagy nyomtatott formában, postán keresztül vagy személyesen az ügyfélszolgálatokon. A bevallás elkészíthető a hagyományos nyomtatvány kitöltésével is. Az adózók kérdéseikre választ kaphatnak a 40/42-42-42-es telefonszámon vagy felkereshetik az APEH ügyfélszolgálati irodáit (Győr, Szent István út 15–17.; Sopron, Kis János utca 4.; Mosonmagyaróvár, Deák tér 1.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burkolatjavítási programot indít a Magyar Közút

Hatszáz kilométeren 8 milliárd forintért végeztet nagyfelületű burkolatjavítást március végétől a… Tovább olvasom