Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

A virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét

Virágvasárnapon, az idén március 29-én megkezdődik a nagyhét, amely a kereszténység legnagyobb ünnepéig, húsvétig tart.
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vasárnap 10.30-kor az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét - közölte Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

A Magyarországi Református Egyház tájékoztatása szerint Bogárdi Szabó István püspök, a zsinat lelkészi elnöke vasárnap 15 órakor a Bács-Kiskun megyei Dunapataj református templomában hirdet igét.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap 18 órakor Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban tart istentiszteletet.

Az MKPK összegzése szerint az ünnep arra emlékeztet, hogy Jézus a szenvedése előtt, pészah közeledtével felment Jeruzsálembe tanítványaival. A katolikus egyházban a virágvasárnapi szentmise körmenettel kezdődik, amelynek során a hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek is hódoltak Krisztus előtt. A liturgia része, hogy a pap megáldja a hívek által hozott barkákat. Ez a nap az Úr szenvedésének vasárnapja néven is ismert, a szentmisén ugyanis a hívek meghallgatják Jézus szenvedéstörténetét, a passiót - írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán és a Quaestor levelezését kéri az MSZP

Az MSZP kikéri Tarsoly Csabának, a Quaestor elnök-vezérigazgatójának Orbán Viktor kormányfőnek… Tovább olvasom