Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

A világirodalom másfél órában

Első sikereit William Shakespeare összes műveinek másfél órába sűrített tömörítésével aratta a Reduced Shakespeare Company (RSC), de a jelenlegi edinburgh-i fesztiválon még ennél is nagyobb fába vágta fejszéjét.
"Az összes híres könyvek (rövidítve)" című előadást fergeteges taps fogadta az Edinburghban a Nemzetközi Alternatív Fesztivál nézői részéről - jelentette a Reuters. A Csökkentett Shakespeare Társaság ezúttal Lev Tolsztoj Háború és békéjétől James Joyce Ulysseséig az egész világirodalmat vitte színpadra 90 percben.

Az 1981-ben létrejött kaliforniai utcaszínház ma már valóságos irodalmi vándorcirkusszá vált: három társulata járja a világot, és ezek 16 nyelven tartanak előadásokat. Színészei mindent lerövidítettek már, ami elképzelhető, Shakespeare-től a Bibliáig és az Egyesült Államok történetéig (az utóbbi nyolcadik éve megy telt házzal Londonban).

A rövidítők különben úgy találják, hogy eredeti módszerük nem csökkenti a világirodalom olvasóinak számát, hanem növeli. Reed Martin, a társulat igazgatója elmondta a Reutersnak, hogy a nézők rendszerint azzal távoznak, hogy a rövidített változat alapján kíváncsiak lettek a teljesre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU-csatlakozás kiszámíthatóbbá teszi az ingatlanpiacot

A csatlakozás után két, egymástól különböző hatásra Lehet számítarti. Rövid távon áremelkedéssel… Tovább olvasom