Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A vidék felé nyit az SZDSZ

A liberális politika tudja leginkább szolgálni a vidék fejlődését - ezt mondta pénteken az SZDSZ vidékpolitikai konferenciáján Fodor Gábor, a párt elnöke. Az SZDSZ a 90-es években még népszerűbb volt vidéken, mint a fővárosban, mostanra azonban elfordult a vidéki liberálisoktól.

A pénteki konferencia egyértelmű irányváltás a liberális párt részéről - mondta Kovács Kálmán, az SZDSZ Vidékpolitikai Kabinetjének vezetője.Az SZDSZ-nek talán még sohasem volt akkora szüksége a vidéki liberálisokra, mint ezekben az időkben - mondta pénteken Kovács Kálmán a "Liberálisok vidéken - Vidéki liberalizmus" című vidékpolitikai konferencián Budapesten. Az SZDSZ Vidékpolitikai Kabinetjének vezetője szerint nem a vidéki liberálisok fordultak el a párttól, hanem az SZDSZ a vidéki liberálisoktól.

Az SZDSZ-nek 15 éve nem volt vidékpolitikai konferenciája, így a pártnak most önvizsgálatot kell tartania - mondta Besence polgármestere. Ignácz József - aki az SZDSZ európai parlamenti választási listáján is szerepel - hozzátette: a vidékpolitika nem pusztán mezőgazdasági politikát jelent. A magyar lakosság csaknem 70 százaléka nem a nagyvárosokban él, így ha az SZDSZ nem foglalkozik a vidék képzési, gazdaság- és infrastruktúrafejlesztési kérdéseivel, akkor ott eltűnhet a liberális eszme. Ez pedig a szélsőséges eszmék továbbterjedésével, bizonyos társadalmi rétegek további leszakadásával és a békés egymás mellett élés megszűnésével fenyeget - véli Ignácz József.

Az SZDSZ a pénteki konferencián elhangzottakból tájékoztató füzetet készít a párt tagságának. Kovács Kálmán reményei szerint ősszel újabb tanácskozást tarthatnak, azután pedig elkészülhet a liberális párt vidékfejlesztési programja. A politikus az SZDSZ egyértelmű irányváltásának nevezte a mostani egyeztetést.

Olvasóink írták

 • 7. Goldmund 2009. május 18. 15:39
  „Nagyvárosokban sok a gyökér nélküli ember, aki betelepült, de nincsenek ott rokonai, gyermekkori barátai. Aki egy 10-20 ezres kisvárosban éli le az életét, akármerre sétál, mindenütt ismerőssel találkozik. Akivel lehet, hogy nemcsak köszönnek, hanem érdeklődnek is egymás felől. Egy ilyen közösségben mindenki tudja, ki a becsületes ember, ki a gazember. Ott nem lehet "eladni" azt a dumát, hogy nincs cigánybűnözés és aki mást mond, az rasszista. Ott senkinek nem jut eszébe provokatív melegfelvonulást tartani, inkább csak álmélkodva látják a tévében, hogy Budapesten ilyesmik történnek. Ott nincs értelme annak a szóvirágnak, hogy "vidéki liberálisok vagyunk", ott azt kérdezik, mit tud tenni ez a párt, hogy ne zárjon be a helyi gyár. Ott sok a kisvállalkozó, aki saját bőrén érzi, hogy melyik kormány áll a magyar kisvállalkozók és melyik a nagytőke mellett. Ott a vallás nagyobb hatással van az emberek gondolkodásmódjára, ezért a hagyományos családmodellt és családi értékeket fontosabbnak tartják.
  Egyszóval az SzDSz-nek nem sok babér fog teremni vidéken. Szerintem inkább azért mondják ezt, mert fővárosi szavazóik is egyre kevesebben vannak.”
 • 6. Túrabakancs 2009. május 18. 09:22
  „Méghogy a vidékért tesz bármit is az SZDSZ?! Segítik a kisebbségiek szaporodását a segélyek
  folyósításának a további támogatásával, hogy aztán a tisztességes dolgos vidéki emberek
  vagyonát lenyúlhassák büntetlenül. Hogy a bűncselekményeket stresszmentesen elkövethessék
  ezek az emberkék, még kábítószert is kaphatnak, természetesen legálisan. Na ezekért küzd
  vehemensen az SZDSZ. És azért, hogy nevén NE lehessen nevezni a dolgokat, így védve "őket".”
 • 5. Domestic 2009. május 16. 13:41
  „...nem lehetne ezt valahogy kihagyni!?
  (egy vidéki)”
 • 4. Nooormális? 2009. május 16. 12:01
  „Ez bukta lesz gyerekek.
  A vidéki emberek nem szeretik a buzikat, pedofilokat, drogosokat, de legfőképpen az elmebeteg liberálisokat.”
 • 3. Reális 2009. május 16. 10:15
  „Drogosok!Akkor nagyon rosszfelé nyittok!A vidék a Jobbiké!”
 • 2. FűzfaVessző 2009. május 15. 20:51
  „Vidéken él a cigányság jelentős része , küldöttgyűlésre, választásokra velük szokták feldúsítani a létszámot.
  F.V.”
 • 1. Primax 2009. május 15. 19:09
  „Teccettek vóna kormányon ilyen okosnak lenni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várhatóan 500 dolgozóját küldi el a SáGa Foods

Ötszáz fős leépítést tervez a sárvári székhelyű SáGa Foods Zrt. - olvasható a cég pénteki… Tovább olvasom